Komet'in düşleri

Güncelleme Tarihi:

Kometin düşleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÇALIŞMALARINI Fransa'da sürdüren ressam Komet'in yapıtlarından oluşan sergi, bugünden başlayarak Garanti Sanat Galerisi'nde açılıyor.

Sergi, Komet'in geçmişten bugüne uzanan sanat serüveninden kesitler sunuyor. Tabloların bir kısmı daha önce sergilenmiş, bir kısmı ise ilk kez sanatseverlerle buluşacak.

Komet'in bu sergisinde sanatseverler için bir de sürpriz var. Bunu da şöyle açıklıyor Komet: ‘‘Akademi Bitirme Ödevi olarak 1967 Adapazarı depreminden esinlenerek yaptığım tablo ilk kez sergilenecek.’’ 32 yıllık bu tablonun yanısıra sanatçının 1980'li yıllardan 1999'a kadar uzanan bir dönemde yaptığı tablolar da sergide yeralıyor.

Komet tablolarında hem gerçeküstü akımdan hem de masal ve efsanelerden esinleniyor. Sözün kısası bir 'Düş'ü anlatıyor. Eleştirmen Ferit Edgü'nün deyimiyle ‘‘Komet'in kendisi değil ama elleri düş görüyor. Ve bu gördüğü düşleri, tualine 'yazıyor' sözcüklerle değil de kendi yarattığı figürlerle.’’

Sergi nedeniyle Garanti Bankası'nın sponsorluğunda eleştirmen Ferit Edgü bir de kitap hazırladı. Komet adını taşıyan bu kitap usta ressamın sanat anlayışını yapıtlarından örneklerle anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!