Kolombiya'da biber gazlı müdahale ölüm getirdi

Güncelleme Tarihi:

Kolombiyada biber gazlı müdahale ölüm getirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2013 14:41

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da bir barda meydana gelen izdiham nedeniyle beşi kadın altı kişi hayatını kaybetti. Bar sahibi ve görgü tanıklarının iddiasına göre izdihamın çıkmasının nedeni polisin içeriye biber gaz atması.

Haberin Devamı

Şehrin gece kulüpleriyle ünlü bölgesinde meydana gelen olayla ilgili polisten yapılan açıklamada, içeride çıkan kavga nedeniyle ihbar alındığı ve olay yerine intikal ettiklerinde barın kapılarının kilitli olduğunu ifade edildi. Bogota Emniyet Müdürü Luis Eduardo Martinez barın içinde bir tür gazın açığa çıktığını ve bunun üzerine izdihamın yaşandığını, ancak gazın kaynağının ne olduğunun bilinmediğini söyledi.

Barın sahibi Estephanya de la Pena ve olay yerindeki tanıkların ise ifadelerinde, polisin orantısız güç kullanması nedeniyle ölümlerin meydana geldiğini söylediler. De la Pena, polisin kapıya yüklendiğini ve kapının altından içeriye biber gazı sıktığını belirtti ve “İnsanlar boğulmaya başladı. Dışarı çıkmaları için kapıları açtım ancak polis kimseyi dışarı bırakmadı. Ardından elektrik şoku silahı ile müdahale ettiler” dedi.

Haberin Devamı

Olayı inceleyen savcılar da barın içine polisin gaz attığını belirtti.

Bogota Valisi Gustavo Petro Twitter hesabından polisin kullandığı yöntemi eleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!