‘Kol kırılır yen içinde kalır’ demeyin

Güncelleme Tarihi:

‘Kol kırılır yen içinde kalır’ demeyin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 00:00

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, emniyet müdürlerine, yanlış yapan ya da keyfilik içinde olanları asla aralarında barındırmamalarını belirterek, “Kol kırılır, yen içinde kalır’ anlayışı emniyet teşkilatında lütfen, asla olmasın. Bunlar olursa teşkilat zedelenir” dedi.

81 İl Valisi ile yapılan yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Atalay, 2011’de genel seçimlerin yapılacağını, vatandaşların güven içinde oy kullanmaları için her türlü önlemin alınacağını belirterek, şunları söyledi: “Özlük haklarıyla ilgili diğer konular zaman zaman düzenlenir, artar eksilir ama askerlikle ilgili karar kurumsal açıdan baktığımızda polis teşkilatımız için en köklü kararlardan birisidir. Resmi Gazete’de yayımlandığında ciddi miktarda polisimiz terhis olacak. Bana verilen bilgiye göre, sadece İstanbul’da 1600 polisimiz askerden gelecek. Suçlu, zanlı konusunda bütün imkanları kullanarak üzerine gideceğiz, olayı aydınlatacağız ama vatandaşa karşı yanlış yapmayacağız. Bunlar olursa teşkilat zedelenir. Birkaç kişiyi koruyacağız diye teşkilatın imajını tekrar düşürmeyin.
Cep telefonlu sürücüler
Cep telefonuna hassasiyet diyorum. Son dönemlerde cep telefonuyla araba süren daha çok kişi görüyorum. Trafik kazası birkaç saniyelik iş. Bu kadar yoğun trafikte cep telefonu hassasiyetini sizlere tekrar hatırlatıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!