Kokteyl

Güncelleme Tarihi:

Kokteyl
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Soytarılık dergide

Türkiye İş Bankası'nın üç ayda bir yayınlanan Kültür ve Sanat Dergisi'nin 37. sayısı Osmanlı'da bir sahne sanatı olan ‘‘Soytarılığı’’ işliyor. ‘‘Osmanlı'da Soytarı ve Önemi’’ başlıklı yazıyı Prof. Dr. Metin And kaleme almış. Tüm sahne sanatlarının ana kaynağını oluşturan soytarılık ve hokkabazlığın tarihçesini kendine özgü uslubuyla anlatırken, soytarılığı Avrupa tiyatrosu ve Osmanlı'dan örneklerle karşılaştırmalı olarak inceliyor.

Adil Salih Artisan'da

Geçtiğimiz yıl Avusturya'da açtığı kişisel sergisiyle adından söz ettiren genç Türk resminin önemli imzalarından Adil Salih, son çalışmalarını 27 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Galeri Artisan'da sergileyecek. Sanatçının sekizinci kişisel sergisinde pentürün yoğunlukta olduğu, desen ve figürün ön plana çıktığı görülüyor.

C Grubu Deniz Müzesi’nde

C Grubu sergisi İstanbul Deniz Müzesi Sanat Galerisi'nde. Nadide Burduroğlu, Ayla Karaosmanoğlu, Nesrin Çalıka, Özden Narin Amerika, Almanya ve Türkiye'deki karma ve kişisel 32 sergiden sonra, şimdide Deniz Müzesi sanat Galerisi'nde buluşuyorlar. Palyaçolar, atlar, çizginin ve rengin yalınlığında soyut kompozisyonlar... Sergi 29 Nisan'a kadar sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!