Kokainli tebrik kartı

Güncelleme Tarihi:

Kokainli tebrik kartı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kolombiya'dan tebrik kartlarıyla kokain sevk edildiğini belirleyen dedektifler, postacı kılığına girerek şebekeyi yakaladı.

Uyuşturucu kaçakçılarının akıl almaz yöntemi dedektiflere takıldı. Kolombiya' dan postayla kokain gönderildiğini öğrenen ekipler, Fatih'te belirledikleri eve gelecek zarfı beklemeye başladılar. Kenyalı Benson Konyuki Nycai, Githaida Eddy Wanderi ve Tanzanyalı Hbon Noor'un kaldığı eve Kolombiya'dan gönderilen 3 tebrik kartı geldi.

Daha önce de getirtmişler

Kartların içinde özel ambalajlı olarak zula edilmiş 50 gram kokain bulundu. Eve postacı kılığına gelen dedektifler tarafından düzenlenen operasyonlarda, 3 kaçakçı kıskıvrak yakalandı. Piyasa değeri 5 milyar lira olduğu belirtilen kokainin sahibinin Hbon Noor olduğu bildirildi. Sanıkların daha önce de Türkiye'ye iki kez aynı yolla kokain soktuklarının tespit edildiği açıklandı.

Oyuncak bebekle eroin satışı

Narkotik Şube'ye bağlı sokak timlerinin Beyoğlu'nda yaptığı operasyonda da oyuncak bebek içinde eroin satan Emine Herman isimli bir kadın yakalandı. Uyuşturucudan sabıkası bulunan Merman' ın sattığı bebeklerden birinin içinde 2, iç çamaşırında da 3 gram eroin bulundu.

Uyuşturucu parasıyla lüks yaşam

Fatih'te basılan evde Kenyalı Benson Konyuki Nycai (üstte), Githaida Eddy Wanderi ile Tanzanyalı Hbon Noor gözaltına alındı. Sorgulama sonucunda yakalanan zencilerin, kokainden kazandıkları paralarla lüks içinde yaşadıkları anlaşıldı. Evde ele geçirilen fotoğraflarda Rumen ve Rus kadınlarla partiler düzenledikleri belirlendi.

2 operasyonda 67 kilo eroin

İstanbul Narkotik ekiplerinin düzenledikleri iki ayrı operasyonda da yurtdışına kaçırılmak istenen yaklaşık 350 milyar lira değerinde 67 kilo eroin ele geçirildi. Bayrampaşa'daki ilk operasyonda, yabancı plakalı otobüse saklanmış 57 kilo eroin bulundu. 1'i yabancı uyruklu 8 kişi 2 tabancayla yakalandı. Bakırköy'deki operasyonda ise bir otomobilde 10 kilo eroin ele geçirilirken 2 kişi gözaltına alındı. Bir otobüs ile 9 otomobile el konuldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!