Kök hücre araÅŸtırmalarına uluslararası destek

Güncelleme Tarihi:

Kök hücre araştırmalarına uluslararası destek
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 17, 2001 12:59

Çeşitli hastalıkların tedavisinde kök hücre kullanılması yaklaşımına Amerikalıların yüzde 63'ü, İngilizlerin yüzde 62'si, Avustralyalıların yüzde 72'si ve Yeni Zelandalıların yüzde 66'sı destek veriyor.

ABD, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda'da halkın büyük bir kısmı, tıbbi araştırmalar için insan embriyosundan elde edilen kök hücrelerin kullanılmasına destek veriyor.
Merkezi Avustralya'da bulunan Uluslararası Roy Morgan araştırma grubunun çalışmasına göre, bilim adamlarının tedavi için kök hücre kullanılması yaklaşımına Amerikalıların yüzde 63'ü, İngilizlerin yüzde 62'si, Avustralyalıların yüzde 72'si ve Yeni Zelandalıların yüzde 66'sı destek veriyor.
İngiltere'de 466, ABD'de 501, Yeni Zelanda'da 561 ve Avustralya'da1298 kişiyle Haziran ayında yüz yüze yapılarak hazırlanan araştırmaya katılanların 14 yaş ve üstünde olduğu belirtildi.
Uzmanlar kök hücre araştırmasının Alzheimer, Huntington, Parkinson, kanser gibi birçok hastalığın tedavisinde ve yeni organların gelişiminde kullanılabileceğini kaydediyor.
ABD BaÅŸkanı George Bush'un kök hücre araÅŸtırmasında kullanılacakÂfederal bütçe konusunda önümüzdeki haftalarda karar vermesi bekleniyor. 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!