Koğuşunda cep telefonu çıktı

Güncelleme Tarihi:

Koğuşunda cep telefonu çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRKİYE'nin en iyi korunan cezaevlerinden birisi olan Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'nde önceki gün öğleden sonra yapılan aramada biri Alaattin Çakıcı'nın, diğeri de Nuri Ergin'in koğuşlarında iki cep telefonu bulundu.

Çok sayıda ünlünün kaldığı cezaevinde önceki gün saat 15.00 sıralarında aralarında cezaevinin yeni savcısı Abdurrahman Canpolat, cezaevi müdürü Halil Yenigün ile Jandarma ve infaz koruma memurlarından oluşan özel bir ekip tarafından ani arama yapıldı. Kontroller sırasında arazi mafyasının önde gelen ismi Ayvaz Korkmaz, Adnan Oktar, tefeci Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi olarak yargılanan Erol Evcil'in kaldığı odalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı.

DGM'de önceki gün çete davasından hakim karşısına çıkan Alaattin Çakıcı'nın yalnız kaldığı dubleks odada yapılan aramada ise bir cep telefonu bulundu. Aramada 'Karagümrük Çetesi'nin lideri Nuri Ergin ve Vedat Ergin'in odalarında da yapılan aramalarda da bir adet cep telefonu ele geçirildi.

Cezaevi yetkilileri, cep telefonlarının nasıl cezaevine sokulduğunu araştırırken, Çakıcı ile Ergin'in cep telefonları ile avukatlarına ve adamlarına talimat verdiği bildirildi. Adının açıklanmasını istemeyen bir cezaevi yetkilisi, cep telefonlarını avukatlarının getirdiğini iddia ederek, ‘‘Avukatların üstleri aranmıyor. Bu telefonların avukatların getirdiğini düşünüyorum. Çünkü cezaevi çok iyi korunuyor’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!