Kodak'tan çift lensli kamera

Güncelleme Tarihi:

Kodaktan çift lensli kamera
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 10:54

Kodak, dünyanın ilk çift lensli fotoğraf makinesi olan V570'i duyurdu. Ürün, fotoğraf makinelerinde uygulanması zor olan geniş açı çekim yeteneğini, sahip olduğu bu iki lens ile zeki bir şekilde sağlıyor. Kodak, 5 mega piksellik bir algılayıcıcıya sahip olan V570'i Las Vegas'ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) tanıtacak.

Haberin Devamı

Uzun yıllardır fotoğraf makinesi üreticileri ürünlerinde geniş açı çekimi sağlamak için pek çok yol denedi. Fakat ağırlık ve yüksek fiyatlar firmalar için bu ürünleri geliştirmede sürekli bir şekilde engel oluşturdu. Fakat Kodak zekice bir yaklaşım sergileyerek ürettiği Retina Dual Lens teknolojisi sayesinde bu problemi aşmış gibi gözüküyor. Kodak'ın yeni duyurduğu V570 dijital fotoğraf makinesi, sahip olduğu iki lens ile fotoğraf tutkunlarına yeni tatlar kazandırmayı amaçlıyor.

V570, Kodak'ın "ultra-geniş açı" olarak tanımladığı panaromik çekim için tek bir lens yerine iki lens kullanıyor ve lensler aracılığıyla elde edilen görüntü parçaları birleştirilerek büyük resim oluşturuluyor. V570, 39-120 mm arasında bir optik zuma sahip. Lenslerinin boyutu ise 23 mm. 5 mega piksellik bir algılayıcıya sahip olan ürün kameranın pilini şarj eden bir oturak ve 32 MB'lık dahili bellek ile geliyor. Üründe bir adet SD kart girişi bulunuyor. Ürün ayrıca ince yapısıyla da dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!