Koçyiğit ailesine yardım

Güncelleme Tarihi:

Koçyiğit ailesine yardım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2006 00:19

Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi’nde kuş gribi nedeniyle 3 çocuğunu kaybeden Koçyiğit Ailesine ilçe kaymakamlığı, Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’den sonra harekete geçen Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ayhan Yıldırım da 6 bin YTL toplayarak teslim etti. Baba Mehmet Zeki Koçyiğit, kendisine yardım eden herkese teşekkür etti ve "Başbakanımız da Ankara’da iş imkanı sağladı. Pazartesi günü Ankara’ya gideceğim" dedi. DHA

Korkutan ölüm, kuş gribi değil

DİYARBAKIR’ın Çınar İlçesi’ne bağlı Yukarı Ortaviran Köyü’nden önceki gün Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne getirilen ve ’kuş gribi’ şüphesiyle yoğun bakımda tedaviye alınan 4 yaşındaki Şahide Yetiştiren dün sabah öldü. Hastaneye yatırıldıktan sonra solunum cihazına bağlanan Yetiştiren’in nefes almakta zorluk çektiği, öksürdüğü ve ateşinin yüksek olduğu belirtildi. Ancak yapılan tetkikler sonucu, ölümün kuş gribinden olmadığı belirlendi.

Hayvanat Bahçesi’nde sıkı kuş gribi önlemleri

BAŞKENTTE yaklaşık 1000 kanatlı hayvana ev sahipliği yapan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Hayvanat Bahçesi’nde de kuş gribine karşı önlemler alındı. Yetkililer, hayvanların bulundukları kafeslerin üzerlerine naylon branda çekilerek dışarıyla teması önlemeye çalıştıklarını kaydettiler. Yetkililer, kuşların bakıcılarının da gerekli önlemleri aldığını, hayvanları beslerken özel giysiler ve eldivenler kullandıklarını vurguladılar.

Hırsızlık kavgası

KUŞ gribi dolayısıyla alınan önlemler çerçevesinde hükümetin görevlileri tavuk toplamak için köy köy dolaşırken komik olaylar da meydana geliyor. Doğubeyazıt’ta tavuk toplayan Tarım Bakanlığı görevlileri ile köylüler arasında yaşanan bir arbedeyi görüntüleyen AP muhabirinin verdiği bilgiye göre, kavga bir hırsızlık suçlaması yüzünden çıkmış. Köylüler, görevlilerden birine "atımızı çaldı" diyerek saldırmış. Diğer görevli ise kavgayı ayırmaya çalışıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!