Kocaya aldatılma tazminatı

Güncelleme Tarihi:

Kocaya aldatılma tazminatı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2006 00:00

Tüp bebek tedavisi görüyorum diyen ancak başkasıyla ilişkiye giren kadın, boşandığı kocasına tazminat ödemeye mahkum edildi.

MUĞLA’nın Dalaman İlçesi’nde bir káğıt fabrikasında çalışan S.U. (36), 3 yıl önce, tüp bebek tedavisi gördüğünü söyleyen eşi Aysun T.nin (34) başkasından hamile kaldığını, daha sonra çocuğu aldırdığını öne sürerek dava açtı. Çift 3 yıl önce boşandı. S.U., bir yıl önce olaydan dolayı boşandığı eşinin ağır kusuru bulunduğunu savunarak İzmir 4’üncü Aile Mahkemesi’nde 10 bin YTL manevi tazminet istemiyle dava açtı.

Manevi yönden çok yıprandı

S.U.’nun avukatı, mahkemeye sunduğu dilekçede, ev kadını Aysun T.’nin olayda ağır kusuru bulunduğunu, müvekkilinin bir erkek olarak sonsuz üzüntü duyduğunu ve manevi yönden yıprandığını belirtti. Avukat, Aysun T.’nin yaptığı davranışların toplum içinde örnek olmaması için manevi tazminat davasını açmak zorunda kaldıklarını vurguladı. İzmir 4’üncü Aile Mahkemesi, kadının boşanmaya neden olan olaylarda kusurlu bulunduğuna kanaat getirilerek kocasına 5 bin YTL tazminat ödemesine karar verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!