Kocası korktu, tek başına okyanusu geçti

Güncelleme Tarihi:

Kocası korktu, tek başına okyanusu geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2002 01:50

İngiliz kadın, birlikte çıktıkları yolculuğun ikinci haftasında kocası korkup terk edince, tek başına günlerce kürek çekerek Atlantik Okyanusu'nu geçti.

Tecrübeli bir kürekçi olan Andy ve eşi Debra Veal, 2 kürekli, 7 metrelik tekneleriyle ABD'nin Afganistan'a bombardımanının başladığı 7 Ekim günü Tenerife'den, Atlantik Okyanusu'nu geçmek üzere yola çıktılar. Ancak, bir kulüpte 15 yıllık kürekçilik tecrübesine karşın, okyanusun dehşetinden korkan Andy (35), 14 gün sonra pes ederek bir yardım teknesi ile kayıktan ayrıldı.

Vazgeçmedi

Dışarıdan yardım görmek kurallara aykırı olduğu için yarıştan diskalifiye edildiler ancak Debra (27) vazgeçmedi ve yolculuğun geri kalan kısmını tek başına tamamladı. Yola çıktıktan 113 gün sonra 3 bin millik yolculuğu tamamlayarak Barbados'a ulaştı. Burada kendisini karşılayan eşi Andy, kucaklayıp öperek onu kutladı. Debra Veal, üç buçuk ay süren yolculuğunu şöyle anlattı:

Çok korktu

‘‘Yalnızlık duygusuyla ve karşılaştığım köpekbalıklarıyla korktuğum anlar da oldu fakat yolculuk muhteşemdi. Özellikle geceleri sonsuz bir sükunet vardı. Kendimi hiç bu kadar iyi hissetmemiştim. Bir sağlık çiftliğinde gibiydim. Bu yolculuğu tamamlamış olmaktan dolayı çok mutluyum. En önemli problem küçücük teknemi görmeyen gemilerdi.’

113 gün sürdü

Debra Veal, 7 metrelik teknesiyle müthiş serüveni tamamladı. 113 gün sonra Barbados'a ulaşan Debra'yı kocası Andy Veal öperek karşıladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!