Kocaoğlu'ndan EXPO yanıtı

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlundan EXPO yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2011 21:02

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in EXPO 2020 adaylık süreciyle ilgili açıklamalarına, İzmir Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda yanıt verdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kocaoğlu, Ankara'nın EXPO 2020 adaylığını neden geç ve tartışmalı bir şekilde ilan edildiğinin sorulması üzerine, “Bu yoğurt yiyiş tarzıdır. Sayın Gökçek'in yoğurt yiyişiyle bizim yoğurt yiyişimiz farklıdır” dedi.

Haberin Devamı

İzmir'in EXPO 2015 adaylığında başarılı bir çalışma yaptığını, hükümetten İzmir halkına kadar herkesin özveride bulunduğunu vurgulayan Kocaoğlu, Başbakan Erdoğan'ın kendi aralarında anlaşsınlar sözlerine de işaret ederek, “2020 EXPO'suna tekrar aday olmak istiyoruz. Anlaşma söz konusu olur mu, olmaz mı bilmiyorum. Ama son kararı hükümet verecektir, verilecek kararın İzmir lehine olacağına inanıyoruz. Bu iş için polemiğe girmenin hiçbir anlamı yok” dedi.

Gökçek'in açıklamalarına yazılı bir yanıt verdiğini de hatırlatan Kocaoğlu, “Ne yaptığımızı, nasıl baktığımızı tekrar tekrar anlatmak olayı dediğim dediğime götürmek benim tarzım değil. Biz de yarın sayın valimizin başkanlığında toplantı yapacağız. Bu konu devamlı konuşuldu. Burada sayın Başbakan İzmir'in adaylığını destekledi. Diğer bakanlarda söyledi ama son sözü başbakan söyleyecektir onların vereceği karar karşısında yapabileceğimiz bir şey yoktur” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakandan olumlu sonuç beklediklerini, bunun da İzmir'in hakkı olduğuna inandıklarını belirten Kocaoğlu, “Geçen sefer söylediğim gibi Ankara kendisine başka bir konu bulur, bu konuyu gündeme getirir. Biz de deneyimlerimizle, bir destekçi olarak Ankara'nın yanında oluruz” değerlendirmesini yaptı.

Kocaoğlu ayrıca gazetecilerin EXPO konusunun genel seçimler öncesinde siyaset malzemesi yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorusuna da “Yok sanmıyorum. Sayın Başbakanın böyle bir bakış açısında olacağına da inanmıyorum. Aklı selimle karar verecektir ve oradan da İzmir çıkacaktır diye düşünüyorum” dedi.
İzmir Valisi Cahit Kıraç da bu konuyla ilgili yarın yapacakları toplantıda strateji belirleyeceklerini son sözü hükümetin söyleyeceğini belirterek, “Hazırlık yapıp durumu arz edeceğiz. Başbakandan randevu istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!