'Kocamı kurban edecekler, ne olur sahip çıkın'

Güncelleme Tarihi:

Kocamı kurban edecekler, ne olur sahip çıkın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 14:02

Mısır’da iki yıldır Tekstil Teknikeri olarak çalışan iki çocuk babası Zonguldaklı Reşat Öztürk (46), sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta, “Mısır’da şehadet sayısı 2200. Kahrolsun, Allah’ın lanetleri üzerlerine olsun. Darbeci satılmışlar. İnsanlık zulmü, ızdırap, burası çok üzgün” diye yazdığı için gözaltına alınarak ajanlıkla suçlandı. Eşinin ajanlıkla uzaktan yakından bir alakası olmadığını, işçi olduğunu belirten Aynur Acar Öztürk, “Eşimi kurban edecekler, ne olur ona sahip çıkın” dedi.

Haberin Devamı

Çok zor günler geçirdiklerini belirten Aynur Acar Öztürk, “Dün yani 2 Eylül’de duruşması vardı. Bir dakikadan az bir süre telefonda görüştürdüler. ‘Dışişleri Bakanlığı’na acil faks çekin. Benim için yapılabilecek ne varsa yapsınlar. Sadece Facebook’ta yazdıklarımdan dolayı beni burada tutuyorlar. Bana yeterli savunma yapılmıyor. Bana bu muameleyi yapmaya hakları yok. Ben çok kötü durumdayım. Bana yardım edin’ dedi. Sonra telefon kapandı” dedi.

Aynur Acar Öztürk, duruşmanın Facebook’taki delillerin toplanması için iki hafta sonraya ertelendiğini şöyle dedi; “Nasıl burada insanlar darbeye, silahsız insanların öldürülmesine lanet okuyorsa o da orada lanet okumuş. Bu yazı yüzünden Mısır polisi ‘Türkiye’nin casusu, propaganda yapıp halkı kışkırtıyor’ diyerek casuslukla suçluyor. Eşim 3 haftadır tutuklu. Tüm bunlar Face yüzünden başımıza geldi. Kocam sıradan bir vatandaş. Mısır hükümeti, kocamla üzerinde Türkiye’ye siyasi baskı yapmaya çalışıyor. Onun bu tür işlerle işi olmaz. Dışişleri Bakanlığı’yla sürekli yazışmalar yapıyoruz, telefonla konuşuyoruz. Herkes yardımcı oluyor ama sonuç yok. Eğer devletimiz ve halkımız ona sahip çıkmazsa onu sırf Türkiye’yi casuslukla suçlamak için orada tutacaklar. Boşu boşuna hepimizin hayatını mahvedecekler. Halkımızdan sesimizi duymasını ve duyurmasını rica ediyorum. Başka sığınacak yardım dileyecek kimse yok.”

Haberin Devamı

Kocamı kurban edecekler, ne olur sahip çıkın

Reşat Öztürk’ün tutuklanmasına neden Facebook’taki paylaşım ve yazıları şunlar:

#ihvan Lideri Biltaci: Avrupalı heyetler gelip #Adeviye’yi ziyaret ettiler, barışçıllığımızı, silahsız olduğumuzu gördüler. Şimdi de sessiz kalıyorlar. Sanki askere ve polise rapor sundular, dediler ki “bunları vurabilirsiniz silahları falan yok güvenli bir şekilde gidip vurun”

Biltaci: “Beni şehitler için taziye vermiyorum. Benim kızım kanını verdi bugün. Biz Firdevslerden konuşuyoruz, dünya hesaplarını değil.

Haberin Devamı

Mısın Şehadet sayısı 2200 kahrolsun. Allah’ın lanetleri üzerlerine olsun darbeci satilmişlar. İnsanlık zulmu ızdırap burası çok üzgün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!