Kocaeli'nin ciğerleri kül oldu

Güncelleme Tarihi:

Kocaelinin ciğerleri kül oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 13:34

KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde ormanlık alanda dün sabah 2 ayrı bölgede başlayan, daha sonra 16 ayrı noktaya sıçrayan yangın, havadan ve karadan sürdürülen olağanüstü mücadeleyle bugün öğlen saatlerinde tamamen söndürüldü.

Sanayi kenti Kocaeli'nin en önemli yeşil alanlarından birinde çıkan yangın, 100 hekratlık alanı kül ederken, yangına neden oldukları idddiasıyla baba- oğul gözaltına alındı.

Dün saat 10.55'te, Derince İlçesi'nin Mersincik Mahallesi'nde ot ve çalılık yangını şeklinde alınan ihbar üzerine buraya, orman ve itfaiye ekipleri giremediği için helikopterle müdehale edildi. Bu yangın kontrol altına alındıktan kısa süre sonra TEM yolu üstü Poligon arkası ile Kulfallı Köyü yakınlarında vadinin içinde yeni yangın başladı. Bu yangınlar rüzgarın da etkisiyle büyüyüp genişleyerek 16 ayrı bölgeye dağıldı.

İtfaiye ve orman ekiplerinin yanı sıra vatandaşların da katıldığı söndürme çalışmalarına dün hava kararana kadar 2 helikopter ve 4 uçak da katıldı. 3 iş makinası, 27 arazöz, 16 su tankeri, Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı 150'ye yakın personelin de görev yaptığı çalışmalara rağmen yangın sabaha kadar sürdü. Alevler, Mersincik Mahellesi'nde evlere kadar sokuldu. Bazı aileler korkudan evlerini boşalttı. Yangında depo olarak kullmanılan iki baraka da yandı. Uçak ve helikopterler sabah saatlerinde de bölgede soğutma çalışması yaptı.
Bu arada yangınla ilgili olarak Mersincik Mahallesi'nde oturan ve ormanlık alanda çalı çırpı yakarken ateşi kontrol edemeyince yangına neden oldukları iddia edilen baba- oğul oldukları belirtilen 2 kişi gözaltına alındı.

Yangınla ilgili olarak açıklama yapan Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, şu ana kadar yanan alanın 100 hektarı bulduğunu, kesin ölçümün henüz yapılmadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!