"Kocaeli'de büyük deprem olma ihtimali yok"

Güncelleme Tarihi:

Kocaelide büyük deprem olma ihtimali yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 12:13

Kocaeli Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünce kendilerine, “1999 Marmara Depremi büyüklüğünde bir depremin bölgede yakın gelecekte oluşma ihtimali bulunmadığının bildirdiğini” açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 04.09'da merkez üssü Gölcük Değirmendere olan 4.3 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı olmadığı belirtilerek, az sayıda vatandaşın tansiyon ve benzeri şikayetlerle Gölcük Devlet Hastanesine müracaat ettiği ifade edildi.
Deprem anından itibaren ildeki tüm sorumlu kuruluşların seferber edildiği ve alan taramasına başlanıldığı bildirilen açıklama, şunlar kaydedildi:

“Valiler toplantısı nedeniyle Ankara'da bulunan Valimiz Sayın Ercan Topaca'ya hemen bilgi verilmiş ve kendileri yapılan çalışmaları sürekli takip etmişlerdir. Valimiz Sayın Ercan Topaca, Boğaziçi Kandilli Rasathanesi ile telefonla irtibat kurmuş, rasathaneden Valiliğimize iletilen yazılı bilgide, '17 Ağustos 1999 depremi sonrası bölgede bu büyüklükte depremlerin meydana gelmesinin mümkün olduğu, 1999 yılı Marmara depremi büyüklüğünde bir depremin bu bölgede yakın gelecekte oluşma ihtimalinin bulunmadığı' bildirilmiştir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!