Koca katil mi

Güncelleme Tarihi:

Koca katil mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tüpgaz sobası, Çiğdem Aydın ile 4 aylık oğlunun Azrail'i oldu. Karısı ve oğlunun cesediyle aynı odada iki gün uyuyan Güner Aydın ise mucize bir şekilde kurtuldu. Ancak savcı, bu mucizeye hiç inanmadı.

Tankçı Astsubay Güner Aydın, 19 yaşındaki Çiğdem Altınyurt ile Ordu'da, yakınlarının aracılığıyla tanıştılar. Çabuk kaynaştılar. Evlilik kararlarını, aileleri de onayladı. O yıl Ordu Kız Meslek Lisesi'ni bitiren Çiğdem ile 28 yaşındaki Tankçı Astsubay Güner Aydın nişanlandı. Üç ay sonra evlendiler.

Annesini yanına çağırdı

Kısa süren balayının ardından Tankçı Astsubay Güner Aydın, eşiyle birlikte görev yeri olan Ankara'ya döndü. Sonra, İstanbul'a tayini çıktı. Genç çift Alibeyköy'de bir apartman dairesi kiraladılar. Erkut adını verdikleri bir oğulları oldu. Çiğdem Aydın, 4 aylık oğlu Erkut ile sarmaş dolaş ölüme gitmeden bir ay önce annesi Ayşe Altınyurt'u arayıp, ısrarla ziyaretine gelmesini istedi. Kızının bu isteğini kırmayan anne, aynı gün otobüsle İstanbul'a geldi. Ayşe Altınyurt, bir şeylerin yolunda gitmediğini hissetti. Mutsuz gördüğü kızını yanına oturttu. ‘‘Seni çok düşünceli gördüm. Yüzünden gülücükleri eksik olmayan kızım gitmiş, sanki yerine başka biri gelmiş gibi. Eşinle aranda sorun mu var? Bana doğruyu söyle. Ben senin annenim’’ diyerek kızını sıkıştırdı. Ama Çiğdem, ser verip sır vermedi. ‘‘Yok bir şey. Mutluyum anne’’ dedi hepsi o kadar.

Aynı odada yatıyordu

Ayşe Altınyurt, kızı ve torunuyla 10 gün kaldıktan sonra, içinde bir huzursuzlukla Ordu'ya döndü. Kötü haber tez geldi. Çiğdem Aydın ile 4 aylık bebeğinin ölümü, Güner Aydın'ın Gaziosmanpaşa'da oturan dayısı Turgut Çiçek'in Alibeyköy Polis Karakolu'na haber vermesiyle ortaya çıktı. Eve gelen polisler, Çiğdem ile oğlu Erkut'un birbirlerine sarılmış cesetlerini yatakta buldular. Aynı odada yatan Güner Aydın, yaşıyordu. Hatta karısıyla oğlunun öldüğünü yakınlarına haber verecek kadar iyiydi.

Koku ile uyandım

Güner Aydın, polise verdiği ifadesinde şunları söyledi: ‘‘Gece aynı odada eşim ve oğlum olduğu halde, tüpgaz sobası yanarken uykuya dalmışız. Sabaha karşı tüpgaz kokusu ile uyandım. Hemen sobanın vanasını kapatıp, eşimi ve oğlumu başka bir odaya alarak içeriyi havalandırdım. Bu sırada elim de sobadan yandı. Eşimle ayran içip tekrar uykuya dalmışız. Uyandığımda ikisi de ölmüştü.’’ Ölümleri şüpheli bulan Eyüp Cumhuriyet Savcısı İsmet Bilen, hazırladığı iddianamede Güner Aydın'ın, eşi ve oğlunu LPG tüpüyle zehirleyerek öldürdüğünü iddia etti. Savcı iddianamede, ‘‘Sanık Güner de eşi ve oğluyla birlikte aynı odada uyuduğunu söylüyor. Ancak her iki cesette yapılan incelemede yüzde 50'ye yakın oranda karbonmonoksite rastlanırken, Güner'in kanında hiç rastlanmaması sanığın doğruları söylemediğini gösteriyor. Ayrıca sanığın ifadesine göre iki gün boyunca karbonmonoksitli havayı teneffüs etmesine rağmen gittiği sağlık kuruluşlarında zehirlenme tedavisi görmeden kendiliğinden iyileşmesi şüpheleri artırıyor’’ dedi.

İdamla yargılanıyor

Savcı ayrıca iddiasında, sanığın aynı odada yatmakta olan eşi ve çocuğu uyudukları sırada LPG tüpünü açarak ölmelerinden sonra kapatıp bu mizanseni hazırladığını belirtti. Eşi ve 4 aylık oğlunu tüpgazla zehirleyerek öldürdüğü iddiasıyla Güner Aydın'ın idamla cezalandırılmasını istedi. Çiğdem Aydın'ın babası Güngör Altınyurt, Ordu Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak kızı ve torununun ölümünü damatlarının planladığını iddia etti. Acılı baba dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

Cezasının verilmesini istiyorum

‘‘Kızım ve torunum ile iki gün boyunca aynı havayı solumasına rağmen damadıma hiçbir şey olmaması beni şüphelendirdi. Ayrıca eşi ve çocuğunun zehirlendiğini anladığı halde hiç bir müdahalede bulunmadan, evine 8 kilometre uzaklıktaki dayısının yanına gitmesi, daha sonra olayı polise bildirmeleri şüphelerimi artırdı. Kızımın ve torunumun cesetlerinden alınan kan numunelerinde yüzde 50'ye yakın karbonmonoksit bulunmasına karşın, aynı yerde uyuyan damadım zehirlenmiyor. Bunun araştırılmasını, eğer damadım suçlu ise cezasının verilmesini istiyorum.’’ Karısını ve oğlunu öldürmekle suçlanan Güner Aydın, tutuksuz yargılanıyor.

Damadım suçlu

Kızının ve torununun sır ölümü üzerine Güngör Altınyurt, 1. Ordu Komutanı'ndan yardım istedi. Baba Altınyurt, komutana yazdığı mektupta, ‘‘Komutanlığınız emrinde astsubay olarak görev yapan eski damadım Güner Aydın'ın kızımı ve torunumu LPG gazıyla zehirleyerk öldürdüğünü sanıyorum. Bu cinayetin aydınlatılması için yardımlarınızı talep ediyorum’’ dedi. Acılı babanın mektubuna 1. Ordu Komutanlığı'ndan gelen yazıda ise olaya Eyüp Cumhuriyet Savcılığı'nın el koyduğu, en iyi kararı yüce yargının vereceği belirtildi.

İkisini de ölü buldum

Eşi ve oğlunu öldürdüğü iddiasıyla idamı istenen Güner Aydın, ‘‘O olaydan nasıl sağ çıktım bir türlü anlayamadım. Oysa onlarla birlikte aynı odada uyumuştum. 2 gün sonra uyandığımda ikisini de ölü buldum. Neden olayı polise değil de dayıma haber verdiğimi bilmiyorum’’ diyerek kendini savundu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!