Koç: Global dalgaya rağmen para kasamıza girdi Migros’u devrettik

Güncelleme Tarihi:

Koç: Global dalgaya rağmen para kasamıza girdi Migros’u devrettik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2008 00:00

Koç Holding CEO’su Bülent Bulgurlu, global dalgalanma ve belirsizlik ortamında dahi Koç Holding’in daha önce öngördüğü zaman zarfında ve tatmin edici bir bedelle Migros’un satışını tamamlamalarının, kendileri için büyük bir başarı olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Koç Holding’ten yapılan açıklamada, holdingin 13 Şubat 2008’de imzaladığı satış anlaşması doğrultusunda, Migros’taki yüzde 50.83 nispetindeki Koç Holding hissesinin 30 Mayıs 2008 itibariyle BC Partners’ın kontrolündeki Moonlight Capital S.A.’ya satışını başarıyla tamamladığı belirtildi. Açıklamaya göre, söz konusu anlaşmanın imza tarihinde 20 milyon YTL alan Koç Holding, Migros tarafından ödenen nakit temettü 54 milyon YTL düşüldükten sonraki bakiye 1.904 milyon YTL’yi de almış oldu.

Dalgaya rağmen

Bulgurlu, içinde bulunulan global dalgalanma ve belirsizlik ortamında dahi zamanda ve tatmin edici bir bedelle Migros’un satışını tamamlamalarının, kendileri için büyük bir başarı olduğunu; bu satışın yabancı yatırımcıların Türkiye piyasalarına ve potansiyeline olan güveninin de önemli bir göstergesi olarak addedilebileceğini vurguladı. Bulgurlu, Migros hisse satışının tamamlanmasıyla Koç Holding’in net nakit pozisyonunun önemli derecede güçlendirdiğini ve odaklandıkları dört ana sektörde yapacakları yeni yatırımlarla Türkiye’de ve dünyada büyümeye hızla devam edeceklerini kaydetti.

Daha da güçlendik

Bulgurlu, son yıllarda yaptıkları güçlü şirket alım ve satışları sonrası izlemekte oldukları odaklı büyüme stratejisi doğrultusunda hem daha kárlı hem de piyasa dalgalanmalarına karşı çok daha güçlü bir portföy yapısına ulaştıklarını ve bundan böyle de ana hedeflerinin, kárlılıklarındaki istikrarlı artış ile paydaşlarına en yüksek katma değeri yaratmak olduğunu dile getirdi. Bulgurlu, Türkiye’deki yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini vurgularken, bu kapsamda, enerji alanında önemli yatırımlara imza atacaklarını, bankacılıkta şube ağlarını genişletmeye yönelik yatırımlarına hız verdiklerini, otomotivde ise Türkiye’yi her geçen gün daha güçlü bir küresel üretim ve ihracat merkezi haline getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Özaydınlı: Tekrar Migros’un dümenine geçmek çok güzel

BC Partners’ın ortağı Nikos Stathopoulos, "BC Partners için yeni bir pazarda ve zorlu kredi piyasası koşullarında böyle büyük ve kompleks bir işlemi sonuçlandırdığımızdan memnuniyet duyuyoruz. Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı’nın liderliğinde, şirketin başarılarını daha da ileriye taşıyacak Migros yönetim takımı ve 15.000 çalışanla birlikte olmaktan gurur duyuyoruz" dedi. BC Partners’ın diğer ortağı Francesco Conte, "Migros, pazar pozisyonu açısından çok önemli bir yatırım fırsatı, güçlü, güvenilir bir marka, çok formatlı stratejiye ve tüm Türkiye’de yaygın mağaza ağına sahip bulunuyor. Türk ekonomisinin pozitif dinamikleri ve gelişen demografik eğilimlerin oluşturduğu ortamda, ülkenin hızlı büyüyen organize perakende pazarından büyük pay almak için Migros ideal pozisyonda bulunuyor" dedi. Migros Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı, "Yaklaşık son 20 yıldır büyümede çok önemli başarı hikayesi yazan Migros’un dümeninde tekrar olmaktan kişisel olarak memnuniyet duyuyorum. Şirketin birinci sınıf yönetim kadrosu, 15.000 seçkin ve güçlü çalışanı ve yeni sahibi BC Partners’ın güçlü desteği ile hızlı büyümenin devam edeceğine ve dünya klasmanında bir şirket olacağımıza inancım tamdır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!