Kobani protestolarında 22 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Kobani protestolarında 22 kişi hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 01:43

Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği eylemlerde kan aktı, Türkiye savaş alanına döndü. Adana'nın Yüreğir ilçesinde akşam saatlerinde çıkan tartışma sonrası bir kişi öldürüldü. Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 2 kişi silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Diyarbakır’da 10, Mardin’de 5, Siirt’te 3, Van'da 1 ve Batman’da 1 kişi, gruplar arasında çıkan çatışmada öldü. Muş’ta da 1 kişi, başına isabet eden gaz fişeğiyle hayatını kaybetti. Diyarbakır'da yaşamını yitirenlerin sayısı 10'a yükseldi, açıklamayı Tarım Bakanı Mehdi Eker yaptı.

Haberin Devamı

IŞİD'Cİ MİSİN DİYEREK BIÇAKLADILAR

Adana'nın Yüreğir İlçesi'ndeki Çamlıbel Mahallesi'nde küçük bir grup ile evinin önünde oturan vatandaş arasında tartışma çıktı. İddiaya göre gruptakiler evinin önünde oturan adama 'Sen IŞİD'ci misin?' diye çıkıştı. Gruptakilerle evinin önünde oturan vatandaş arasında bu nedenle çıkan tartışmaya bir komşusu da katıldı. Tartışma sırasında gruptakiler evinin önünde oturan adama ve komşusuna bıçakla saldırdı. Aynı dakikada pompalı tüfek sesi de duyuldu. Kimliği açıklanmayan adam olay yerinde hayatını kaybederken komşusu yaralandı. Kimliği açıklanmayan kişinin ölüm nedeninin belirlenmesi için cenazesi otopsiye gönderildi.

Protestolar sırasında yaralananlar TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Polis mahalleyi çembere alarak olayın failleri belirlemeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan kentin bazı güney mahallelerinde ana yollar lastik yakılarak kapatılmak istenince polis biber gazı kullanarak göstericileri dağıttı. Yüreğir İlçesi'nin bazı mahallelerinde de yer yer protestocular, IŞİD sempatizanı olduğunu öne sürdükleri kişi ve işyerlerini hedef aldı. İş yeri sahiplerinin de eylemci gruplara karşılık verdiği belirtildi.

DİYARBAKIR'DA EYLEMLER DEVAM ETTİ

DİYARBAKIR’da önceki gün başlayan eylemler, dün devam etti. Ofis Semti’ndeki bir görenci yurdunda bulunan Atatürk büstü, öğrenciler tarafından binadan aşağıya atıldı, tekmelendi. Kent merkezindeki banka şubeleri ve ATM’lerine zarar verildi. Protestoların arttığı akşam saatlerinde, iddiaya göre PKK yanlılarıyla Hizbullahçılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada 10 kişinin öldüğü bildirildi. Kentte ilk ve orta dereceli okullar pazartesi gününe kadar tatil edildi. Sur İlçesi Gazi Caddesi üzerinde bulunan Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tutan polislerin üzerine uzun namlulu silahla ateş açıldı. Bir polis yaralandı. 2 güvenlik görevlisi molotof ve taş atılması sonucu yaralandı.

Kobani protestolarında 22 kişi hayatını kaybetti
5 ilçede sokağa çıkma yasağı

DİYARBAKIR BU HALE GELDİ / Foto Galeri

Haberin Devamı

DİYARBAKIR’DA ÖLENLERDEN 8’İNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Diyarbakır’da dünkü olaylar sırasında çoğu ateşli silahla vurularak ölen 10 kişiden 8’inin kimlikleri açıklandı. Bu kişilerin Turan Yavaş, Süleyman Kale, Yusuf Tokar, Mahmut Enes, Riyat Güneş, Mahsun Çoban, Hasan Gökyüz ve Ahmet Dağkak olduğu belirtildi.

Ölenlerden 2 kişinin üzerinden kimlik çıkmazken, bu kişilerin kimlik belirleme çalışmaları sürüyor. Olaylarda yaralanan 45 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi görüyor. Diyarbakır’da 30 kişi de gözaltına alındı.

Kobani protestolarında 22 kişi hayatını kaybetti
Altı ilde sokağa çıkma yasağı

SİİRT'TE 3 ÖLÜ

SİİRT Kurtalan ilçesinde saat 17.30’da toplanan bir grup sloganlar eşliğinde, AK Partili belediye binasına yürüdü. Gruptan bazıları binaya molotofkokteyli attı. Bu sırada bahçede bulunan Ak Partili Belediye Başkanı Nevzat Karatay’ın yakınları, iddiaya göre göstericileri korkutmak için havaya ateş açtı. Dağılan göstericiler daha sonra Karatay ile yakınlarının iş ve evlerine saldırdı. Bu sırada Karatay’ın yakınları oldukları belirtilen bazı kişiler, tabancalarla göstericilere rastgele ateş açtılar. Olaylarda 2 kişi öldü.

Haberin Devamı

Siirt'te bugün de olaylar devam etti. Siirt il merkezinde bugün öğle saatlerinde çıkan olaylarda ise 19 yaşındaki Davut Naz silahla vurularak hayatını kaybettiği

Haberin Devamı

SİİRT SAVAŞ ALANI GİBİ / Foto Galeri

Kobani protestolarında 22 kişi hayatını kaybetti
Avrupa'da IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteri

DERİK'TE HÜDA-PAR'A SALDIRI

Mardin'in Derik ilçesi'ndeki sokağa çıkma yasağına rağmen yasadışı gösteri düzenleyen bir grup, Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) ilçe binasına taşlarla saldırarak binayı tahrip etti. Parti binasındaki tabelayı da indiren gruptakiler, tabelayı da parçaladı.
Grubu dağıtmak için olay yerine gelen güvenlik güçleri, önce grubu ikna etmeye çalıştı. Bir polis yetkilisi, gruptakilere çağrıda bulunarak anlaşma önerdi. Polis yetkilisi, "Sizlerle anlaşalım. Arkadaşlar inanın bizler de sizlere zarar gelmesin diye uğraşıyoruz. Biz sizlere zarar vermek istemiyoruz. Ben de evime gidip duş almak istiyorum, şu halime bir bakın" diyerek gruptakilerin dağılmalarını istedi. Bunun üzerine kalabalık grup, attıkları sloganlardan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA)

MARDİN'DE 2 KİŞİ ÖLDÜ

MARDİN genelinde çıkan olaylarda 2 kişi öldü. Derik ilçesinde göstericiler, birçok yolu taş ve çöp konteynerleri ile trafiğe kapattı. AK Parti ve HüdaPar ilçe başkanlıklarına molotofkokteylleri ve taş atan göstericiler, müdahale eden polis panzerlerine de saldırdı. İlçenin Kale Mahallesi’nde toplanan bazı gruplar ise Kaymakam İsmail Sündük’ün lojmanına taşlarla saldırdı.

Haberin Devamı

MARDİN'İ SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER / Foto Galeri

MUŞ Göstericiler, tüm cadde ve sokaklarda barikat kurup, Kobani için sloganlar attı. Polis, barikat kurarak ateş yakan gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Müdahaleye taş ve molotofkokteyli ile karşılık veren grupla polis arasında gerginlik tırmandı. Olaylar sırasında kafasına gaz fişeği isabet eden Hakan Buksur (25) öldü.

Kobani protestolarında 22 kişi hayatını kaybetti
'Şiddet misliyle karşılık bulur'

BATMAN Gösteriler sırasında çıkan olaylarda silahla vurulan 23 yaşındaki Emrah Demir, kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde öldü.

BATMAN'DA ÇIKAN OLAYLARIN FOTOĞRAFLARI

BİTLİS'TE İŞYERLERİNE SALDIRI

Hizan'ın Tatvan Caddesi üzerinde, toplanan bir grup işyerlerine zarar verdi. Gruba gözyaşartıcı bomba ve basınçlı suyla müdahale edildi. Bitlis Valiliği tarafından Hizan'da saat 19.00 itibariyle ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Tatvan'da akşam saatlerinde olaylar çıktı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan BDP ilçe binası önünde toplanan yaklaşık bin kişi slogan atarak aynı cadde üzerinde bulunan Ak Parti ilçe binasına kadar yürümek istedi. Bina önünde güvenlik önlemi alan polisler kalabalığın geçmesine izin vermeyince gerginlik yaşandı. Bunun üzerine yüzleri kapalı bazı kişilerin taş atmaya başlaması üzerine olaylar çıktı. Polis grubu dağıtmak için gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullandı. Gruptakilerde polise taş ve molotof kokteyli attı.

BANKA ŞUBESİ VE BİR ÇOK İŞ YERİNE ZARAR VERİLDİ

Çıkan olaylar cadde ve sokak aralarında devam ederken gruptakiler, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan banka şubeleri, ATM'ler ve bir çok işyeri ile bazı kurumların binalarına da molotof kokteyli attı. Çıkan olaylar üzerine esnaf kepenk kapatırken, olaylar sokak aralarında sürüyor. BİTLİS, (DHA)

İSTANBUL Birçok ilçede olaylar çıktı. Kadıköy Altıyol’da toplanan ve AK Parti İlçe Başkanlığı’na yürümek isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Grup, polise taşla karşılık verdi. Bağcılar’da 3 otomobil ve Sultanbeyli’de ise 3 belediye otomobili ateşe verilirken, Sultanbeyli’nde göstericilerin pompalı tüfekle ateş açması sonucu 2 polis yaralandı. Okmeydanı’nda akşam saatlerinde toplanan gruptan bir kişi polise pompalı tüfekle ateş açtı, 1 polis yaralandı. TEM’in Gazi mahallesi mevkisinde göstericiler, akşam saatlerinde yolu çift taraflı trafiğe kapattı. Sultangazi’de, karşıt görüşlü grubun saldırısı üzerine saat 13.00’te partinin ilçe binasına sığınan DBP üyesi 50 kişi, 7 saat sonra binadan çıkabildi.

Kobani protestolarında 22 kişi hayatını kaybetti

Kobani protestolarında 22 kişi hayatını kaybetti
İstanbul Valiliği: 8'i polis 30 kişi yaralandı, 98 kişi gözaltına alındı

VAN Başkale ilçesinde ise yaklaşık 500 kişi DBP ilçe binası önünde toplandı ve sloganlar atarak AK Parti ilçe binasını taşladı. Göstericiler daha sonra çarşı merkezinde bulunan Atatürk heykelini molotofkokteyli atarak yaktı. Muradiye ile Erciş ilçesinde de göstericiler, polisi taşlayıp, birçok kamu binası ve işyerine zarar verdi. Muradiye’de polis aracı atılan molotofla yakılırken, 1’i Müdür yardımcısı 5 polis de atılan taşlarla yaralandı. Kızılay Kan Merkezi önündeki 2 kan toplama aracı ve 1 otomobilin yanı sıra 1 minibüs ve 1 otomobil göstericiler tarafından ateşe verildi.

VAN'DA KIZILAY'IN ARAÇLARI YAKILDI / Foto Galeri

ADIYAMAN Yaklaşık 400 kişi Vali Mahmut Demirtaş’ın evinin bulunduğu Atatürk Bulvarı’nda bir araya geldi. Valinin evine molotof kokteyli ve taş atan grupla polis arasında çıkan arbedede 14 polis yaralandı.

ŞIRNAK İl genelinde 3 dershane, 1 market ve mobese kameraları yakıldı, bankalara molotofkokteylleri atıldı. İdil’de ise yaklaşık 300 kişilik PKK’lı bir grup Atatürk İlköğretim Okulu kapısını ve Atatürk büstünü tahrip etti. Cizre’de gösteri yapan yüzleri maskeli kişiler, yolları trafiğe kapattıktan sonra 3 mobese kamerasını tahrip etti, bir market ve bir dershane ateşe verildi. İlçedeki bir özel öğrenci yurduna da molotof ve ses bombaları atan göstericiler, bankaların ATM’lerini de kullanılamaz hale getirdi.

ŞIRNAK'TA OKUL YAKTILAR / Foto Galeri

ANKARA Sakarya Meydanı’nda toplanan kalabalık AK Parti Ankara İl Başkanlığı’na yürümek istedi. İzin vermeyen polis, biber gazı ve plastik mermilerle protestoculara müdahalede bulundu. Cumhuriyet Gazetesi Foto Muhabiri Necati Savaş ile Milliyet Foto Muhabiri Ünal Çam, atılan taşların isabet etmesi sonucu yaralandı. Polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

ANKARA'DA OLAYLAR ÇIKTI / Foto Galeri

KOCAELİ İzmit, Gebze ve Dilovası ilçelerinde, IŞİD’ın Kobane’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla protesto yürüyüşleri yapıldı. Gebze İlçesi’ndeki yürüyüşte polise taş ve sopalarla yapılan saldırılar sonucu Çevik Kuvvet ekipleri göstericilere cop ve gazla müdahalede bulundu. Dilovası’nda 300 kişi D-100 Karayolunu bir süre kapatarak oturma eylemi yaptı.

İZMİR Konak ilçesinde toplanan bir grupla polis arasında gerginlik çıktı. Eylemcilerden biri gözaltına alınmamak için ensesine bıçak dayadı. Polis bu kişiyi etkisiz hale getirmek istedi. Çıkan kargaşada bir kişi, polisin silahını alıp kaçtı. Kovalamacada güvenlik güçleri şüpheliyi yakaladı.

Kobani protestolarında 22 kişi hayatını kaybetti
Bayrak ve heykel yakanları kınıyorum

HAKKARİ: Hakkari Üniversitesi Rektörlük binası önünde eylem yapan yaklaşık 100 kişilik grup, binayı ateşe vererek yakmaya çalıştı. Hakkari Üniversitesi’nde pazartesiye kadar eğitim ve öğretime ara verildi. Valilik il genelinde çıkan olaylarda 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

HAKKARİ YANGIN YERİ / Foto Galeri

MERSİN: Bir çok ilçede gösteri yapıldı. Akşam saatlerinde Akdeniz ilçesinde toplanan göstericiler balkonunda Türk Bayrağı asılı olan evi taş yağmuruna tuttu. Araçlara da zarar veren eylemcilerden 20 kişi, Tarsus’da da ise 3 kişi gözaltına alındı..

AĞRI: Doğubayazıt’ta Yolaltı Sokak üzerinde ateş yakarak barikat kuran göstericiler, Doğubayazıt Çok Programlı Lisesi’nin bahçesinde bulunan Türk Bayrağını gönderden indirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!