Koalisyon görüşmelerine Hürriyet Dünyası'ndan ilk yorumlar

Güncelleme Tarihi:

Koalisyon görüşmelerine Hürriyet Dünyasından ilk yorumlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 17:52

Hürriyet gazetesi yazarları, AK Parti ve CHP'nin olumsuz sonuçlanan görüşmelerinden ardından ilk yorumlarını paylaştı.

Haberin Devamı

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, "Bu işin olmayacağı daha başından belliydi. Hepimizin bildiği gibi AKP tiyatro oynuyordu; CHP’de bundan bir şeyler umarak tam bir ‘ciddiyet’ içinde gelişmeler karşısında rol çalmaya çabalıyordu.

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu ne kadar iyi niyetli olsalar da birileri onlara ‘beyzbol sopası’ gösteriyordu.Hürriyet yazarı İsmet Berkan, "Meclis toplantıya çağrılsa, seçim takvimi 45 güne sıkıştırılabiliyor mu? Ekim sonu kasım başı gibi yeniden seçim görünüyor. Ama tabi siyasette 24 saat uzun süredir ama olmadan bir şey dememek lazım" dedi.

Ben şu anda Aksaray ilinden Konya’ya doğru giderken bir tamirciye sordum erken seçim ne olur diye: Geçen seçimde 3 milletvekilinin 2’sini AKP birini MHP çıkarmış. Şimdi durum 3-0 olacak dedi. Yani AKP MHP’yi yutacakmış…

Haberin Devamı

Koalisyon görüşmelerine Hürriyet Dünyasından ilk yorumlar


Bu topluma yazık. Kılıçdaroğlu başından beri bu iş olmayacak dedi. Ama CHP’de bakanlık rüyaları görenleri uyarmadı. Siz oturun, bu işlere karışmayın diyemedi. Kemal Bey Tayyip Bey’i çok iyi tanıyordu. Bir sandalye bile vermeyeceğini biliyordu. Erdoğan bu kadar iktidardan sonra katiyetle iktidarı AKP dışında kimseye vermez. Koalisyon istemez. Tek parti ile egemenliğini sürdürmek ister. Özetle gelecek seçimin iki galibi olacağı anlaşılıyor. CHP ve HDP. Kandırılan Anadolu halkına yazık! Hiçbir uyanış beklenemez bu durumda. Yeni bir ‘aydınlanma’ çok zor" dedi.

Akif Beki, "Uzun görüşmelere rağmen sonuç çıkmadı. Sayın Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu arasında bir iletişim sorunu var. Ne kadar ömür biçecekler, kısa bir koasliyon mı olacak ama. Ülkeyi seçime götürecek süre zarfında reform sözleri de etti. Bir taraf 2-3 ay ömür biçmiş olabilir, buna karşı bir teklifle yanıt verilse ne olacaktı onu bilmiyoruz. Onu altı ay yapalım, sekiz ay yapalım deseydi sonuç yine böyle mi olurdu? Belirli bir sürede anlaşmaya varız ama... Önce durumu kontrol edelim. CHP ile MHP'nin bir ortak uyum sağlama şansı yok. MHP'nin koalisyon seçeneklerine kapılarını kapattığı ortada. Ya AK Parti CHP ile kuracak ya da AK Parti ile MHP. Ya da bir azınlık hükümeti. İlkesel olarak Kılıçdaroğlu'nun dediği doğru, teknik olarak görevi yerine getirmediyseniz, görevi bırakmanız gerekir" dedi.

Koalisyon görüşmelerine Hürriyet Dünyasından ilk yorumlar
DAVUTOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

Haberin Devamı

CNNTürk yayınına katılan Murat Yetkin, "Bir randevu istersen, nasıl bir paketle gidileceği görülsün, herhalde öyle daha iyi anlayacağız. Sayın başbakanımızın açıklamalarına baktığımızda, hepsi seçime yönelik. Demokrasi aşısı dedi, şimdilik bunu görüyoruz. Seçim zamanına kadar ne olur demişti Başbakan seçim olursa diye sorduğumuzda, herkesin eline gelen rakamlar vardır. Hem AK Parti, hem bağımsız partilerin yaptığı araştırmalarda mevcut durum çok da değişecekmiş gibi durmuyor. Eğer AK Parti çok yüksek sıçramalar yapmazsa, daha önceki tablo değişmez. Bugün basında yer alan yorumlarda da gördük, AK Parti’nin neyi ne kadar yapabileceği sorgulanmaya başladı çoğunluk oyu alsa bile. Ancak AK Parti çoğunluk oyu alabilecek mi ona da bakmak lazım. İçerde ve dışarda ekonomide değişmeler var bir görmek lazım" yorumunu yaptı.

Koalisyon görüşmelerine Hürriyet Dünyasından ilk yorumlar
KILIÇDAROĞLU CHP GENEL MERKEZİ'NDE AÇIKLAMA YAPTI


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!