KMH nedir? KMH hesabının ne özellikleri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

KMH nedir KMH hesabının ne özellikleri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 18:38

KMH nedir sorusu banka hesabı bulunan birçok kişi tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer alıyor. KMH hesabı, ihtiyaç kredisinden farklı olarak limiti önceden belirlenmiş ve hesabınıza tanımlanmış olan bir nakit paradır. Peki, KMH hesabının ne özellikleri nelerdir?

Haberin Devamı

Kredili mevduat hesabı yani KMH, en kısa haliyle açıklamak gerekirse vadesiz mevduat hesabınıza tanımlanmış, acil nakit ihtiyaçlarınızda kullanabileceğiniz bir kredi türüdür. Mevduat hesabınıza tanımlanmış olması nedeniyle ATM kartınız ile 7/24 bankamatiklerden çekebileceğiniz bir çeşit hızlı kredidir.

KMH HESABININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

KMH hesabı, ihtiyaç kredisinden farklı olarak limiti önceden belirlenmiş ve hesabınıza tanımlanmış olan bir nakit paradır. Dilediğiniz zaman kullanma imkanına sahip olursunuz. Kullanmadığınız takdirde herhangi bir masrafı ya da faizi söz konusu değildir.

Kredinin değerlendirme süreçlerinin aksine daha önceden hesabınıza tanımlanmış bir limit olması nedeniyle ihtiyaç anında hemen kullanabilirsiniz.

Kredi çekme gibi şubeden işlem yapmanızı gerektiren bir işlem olmadığı için mesai saatleri dışında da ulaşabileceğiniz bir kredidir.

Haberin Devamı

Nakit çekim dışında hesabınızda nakit para olmaması durumunda, otomatik ödeme talimatı vermiş olduğunuz faturalarınızın, kredi kartı ödemelerinizin, düzenli eft/havale talimatlarınızın, kira ödemelerinizin gerçekleşmesini sağlayan bir hesaptır.

KMH HESABA NASIL BAŞVURABİLİRİM?

Kredili Mevduat Hesabı (KMH) başvurusunu gelir belgeniz ve nüfus cüzdanız ile birlikte vadesiz mevduat hesabınızın bulunduğu banka şubesine iletebilirsiniz. Ayrıca maaş ödemenizin yapıldığı banka şubesinden gelir belgesine gerek kalmadan otomatik olarak limit tanımlanmasını talep edebilirsiniz.

Kredili mevduat hesabınız için şube sizden KMH Sözleşmesi imzalamanızı talep edecektir. KMH da bir nevi kredi hesabı olduğu için banka tarafından yine kredi değerlendirme sürecine tabi tutulmaktadır. Bu noktada sizin kredibiliteniz incelenmekte olup kredi kayıt bürosu ve kara liste verileri de göz önünde tutulmaktadır. Daha önce kredi ödemeleriniz ile ilgili bir sorun yaşamadıysanız eğer bu süreç daha da hızlı olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!