Klor deposu patladı, 105 kişi zehirlendi

Güncelleme Tarihi:

Klor deposu patladı, 105 kişi zehirlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2007 18:05

ŞANLIURFA’nın Suruç İlçesi’nde, belediyeye ait klor deposunda patlama meydana geldi, 105 kişi zehirlendi. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki belediye çay bahçesindeki su deposunun klor deposu olarak kullanılan bölümünde saat 16.00’da henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu. Patlamada, etrafa yayılan ağır klor kokusu nedeniyle ilk belirlemelere göre 105 kişi zehirlendi. Zehirlenenler Suruç ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelere götürülerek tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Suruç Kaymakamı Muhittin Pamuk, patlama nedeninin araştırıldığını belirterek, “Hastalara ilk müdahale yapılıyor. Bazı hastaları Şanlıurfa’daki hastanelere sevk ettik. Emniyet güçlerimiz şu anda patlamanın sebebini araştırıyor” dedi.
DTP’li Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin de, Şanlıurfa’daki hastanelerde 55 kişinin, Suruç’ta ise 50 kişinin tedavisinin yapıldığını belirtti. Şahin, “Suruç’taki 50 kişi ayakta muayene edilip taburcu edildi. Şanlıurfa’daki hastanelerde yatanların ise tedavileri sürüyor” diye konuştu.

İMALAT HATASI OLABİLİR

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi’nde belediyeye ait suların klorlandığı depoda meydana gelen patlamada zehirlenenlerin sayısının 120 olduğu ve astım hastası 3 kişinin hayati tehlikesi bulunduğu belirtildi.

Rüzgarın etkisiyle yayılan gazdan etkilenen kişilerde mide bulantısı ve kusma şikayeti başladığını anlatan Suruç Kaymakamı Muhittin Pamuk, “Zehirlenenler ilk önce Suruç Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ancak çok sayıda kişi olunca, Şanlıurfa, Suruç ve Birecik ilçelerinden gelen çok sayıda ambulansla, Şanlıurfa Devlet Hastanesi, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ambulanslar yetersiz kalınca bazı vatandaşlar özel otomobillerle hastanelere götürüldü” dedi.

Haberin Devamı

Hastanelerde tedavilerine başlanan hastalara oksijen takviyesi yapıldı. Şanlıurfa Devlet Hastanesi’nde 49, Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde 56, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 15 kişinin tedavi edildiği belirtilirken, astım hastası olan 3 kişinin yoğun bakımda olduğu, diğer kişilerin ise sağlık durumlarının iyiye gittiği açıklandı. Kaymakam Pamuk, teknik bir sebepten meydana geldiğini tahmin ettikleri patlama ile ilgili araştırmanın sürdürüldüğü bildirdi.

DTP’li Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin ise depoda bulunan 4 klor tüpünden birinin patladığını ve ardından etrafa yayılan gazdan insanların olumsuz etkilendiğini söyledi. Şahin, ilçenin içme suyu şebekesine giden suyun patlamanın yaşandığı depoda gaz forumu yöntemiyle klorlandığını belirterek, “Yaklaşık 6 ay önce bu sistemi devreye koyduk. İçeride 4 klor tüpü bulunuyor ve basınç sistemi ile çalışıyor. Bunların birisi patlamış, sebebini tam olarak bilmiyorum ama muhtemelen teknik bir neden veya imalat hatası olabilir. Dışarıdan müdahale ise söz konusu değil” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!