Klerides de Denktaş'ı yemeğe davet ediyor

Güncelleme Tarihi:

Klerides de Denktaşı yemeğe davet ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2001 12:07

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Glafkos Klerides, kendisinin de KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş`a bir yemek vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Denktaş`ın dün gece konutunda verdiği yemeğe katılan Klerides, Rumkesiminde yaptığı açıklamada, yıl sonundan önce Denktaş`ı yemeğe davetedeceğini belirtti. Klerides, ``yüz yüze görüşmeyi kabul ettikten sonra, birlikte yemek yemeyi kabul etmemenin acayip olacağını`` kaydetti.  

Rum lideri, görüşmelerin persfektifiyle ilgili bir soru üzerine, DenktaÅŸ`ın amacının 15 Ocak doÄŸrudan görüşmeleri sırasında belli olacağını söyledi.  Bu arada KKTC CumhurbaÅŸkanı Rauf DenktaÅŸ`ın dün akÅŸam verdiÄŸi yemeÄŸe katılan Klerides`in, DenktaÅŸ`a Rumların meÅŸhur içkisi ``Zivaniya`` hediye ettiÄŸi öğrenildi.Â

KLERÄ°DES'TE HAZÄ°RAN DEDÄ°

Rum tarafı lideri Klerides, Denktaş'ın 'Bu sorun hazirana kadar çözülsün' sözlerine destek verdi

CNN-Türk'te yayınlanan Manşet programında Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtlayan Kıbrıs Rum Kesimi lideri Glafkos Klerides, KKTC lideri Rauf Denktaş'ın ‘‘Bu sorun hazirana kadar çözülsün’’ sözlerine destek verdi ‘‘Ben de bu fikre katılıyorum’’ dedi. Klerides salı günkü Yeşil Hat zirvesinde edindiği izlenimleri ve Kıbrıs sorununun geleceğiyle ilgili görüşlerini şu ifadelerle dile getirdi:

Denktaş daha yaşlı görünüyor. O da bana ‘‘sen de biraz daha yaşlı görünüyorsun’’ dedi.

Farklı bir Denktaş gördüğümü söyleyebilirim. Eskiden geçmişten bahsederdi, şimdi gelecekten bahsediyor.

İsteğimiz tek bir hükümet ve Kıbrıs devleti için tek bir uluslararası kimlik.

Klerides, Denktaş'ın, karşılıklı 12 saatlik ziyaretlerle ilgili önerisine karşılık şunları söyledi: Bence iki taraf arasında ne kadar fazla kontakt olursa o kadar iyi olur. KKTC'nin tanınması anlamına gelmemesi koşuluyla öneriye olumlu yaklaşıyoruz.

Ortaklık kelimesini hangi anlamda kullandığına göre değişir. Eğer iki toplum ortaktır derseniz, hiçbir itirazım yok. Ama eğer iki ayrı egemen devlet var ve onlar ortak derseniz kabul etmem.

AÄžZIM DOLUYKEN KONUÅžMAM

Denktaş'ın dün akşamki yemek davetine, makam otosuna cumhurbaşkanlığı forsu takmadan gideceğini de Manşet programında açıklayan Klerides, yemekle ilgili sorulara da esprili cevaplar verdi.

Annem bana ‘‘ağzın doluyken konuşma’’ derdi ve bu akşam Denktaş bana imambayıldı ile ekmek kadayıfı ikram edecek. Bunlar espri, tabii yemekte konuşacağız.

Ben oraya Başkan olarak gitmiyorum. Oraya bir toplumun temsilcisi olarak gidiyorum. Başkanlık forsu olmayacak.

İki toplumu temsil eden iki kişinin görüşme masasının ötesinde oturup birlikte yemek yemeleri çok mu anormal, böylece daha olumlu hava yaratırlar.

İmambayıldı tamam ama ekmek kadayıfı biraz fazla şekerli dikkatli olmalıyım. Şekerime dikkat etmeliyim.15 Ocak'tan önce ben de onu muhtemelen davet edeceğim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!