Klavsenle barok müzik

Güncelleme Tarihi:

Klavsenle barok müzik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dün Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nde, kurucusu ve yöneticisi olduğu Concerto Italiano Barok Topluluğuyla Monteverdi'nin eserlerini yorumladığı bir konser veren Rinaldo Alesandrini, bugün de Atatürk Kültür Merkezi Konser Salonu'nda Picchi, Frescobaldi, Storace, Merula, Rossi ve Scarlatti'nin eserlerini yorumlayacağı bir klavsen resitali verecek. Madrigal yorumlarıyla ünlü vokal ve enstrümantal topluluğu Concerto Italiano'yu Avrupa'nın belli başlı festivallerinde ve salonlarında yöneten Alessandrini, barok müziğin, özellikle Monteverdi repertuvarının günümüzdeki en iyi şef ve yorumcuları arasında kabul ediliyor. Cavalli'nin ‘‘La Calisto’’, Leonardo Vinci'nin ‘‘Catone in Utica’’'sı gibi barok repertuvara ait birçok eserin modern versiyonunu yöneten, 16. ve 17. yüzyıl repertuvarı üstüne yaptığı araştırmalarıyla tanınan Alessandrini, konusundaki yetkinliğini yaptığı kayıtlarla da ortaya koydu ve uluslararası alanda ses getiren çalışmalarıyla çeşitli ödüller aldı.

Alessandrini bu akşam saat 19.30'da başlayacak resitalinde şu eserleri yorumlayacak: Picchi'nin ‘‘Toccata’’, ‘‘Ballo alla Polacha’’ (Polonya Dansı), ‘‘Ballo Ongado’’ (Macar Dansı), ‘‘Ballo detto il Picchi’’, ‘‘Pass'e mezzo’’; Frescobaldi'nin ‘‘Toccata Prima’’ (I. Kitap), ‘‘Cento Partite sopra Passacagli’’; Storace'nin ‘‘Ciaccona’’; Merula'nın ‘‘Cappricio cromatico’’ (Kromatik Kapriçyo); Frescobaldi'nin ‘‘Cappricio sopra la Battaglia’’ (1. Kitap); Rossi'nin ‘‘Toccata Settima’’ ve Scarlatti'nin ‘‘Toccata’’sı.

Bilet fiyatları: 3 milyon TL. Öğrenciler ve 65 yaş üstü müzikseverler için % 25 indirim uygulanacak.

Biletler AKM gişeleri (0212-292 08 45 ve 292 08 46), Uzelli (Şaşkınbakkal), Carousel (Bakırköy), Capitol (Altunizade) alışveriş merkezlerinden temin edilebilir. Ayrıca İnternet üzerinden Superonline'ın www.shop.superonline.com adresinden de satış yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!