‘Klasik’ kaprisler

Güncelleme Tarihi:

‘Klasik’ kaprisler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Festivallere gelen ünlü sanatçıları hep sahnede görürüz. Nasıl çaldıkları ve sahne performanslarıyla ilgileniriz. Biz bu kez size 8 Temmuz'da sona eren müzik festivalinin sahne arkasından ilginç notlar sunalım istedik. Sanatçıların kaprisleriyle, başlarına gelen ilginç olaylarla işte farklı bir festival dökümü:

Festivale davet edilen bütün orkestra şeflerinin ve ünlü solistlerin standart isteklerinin başında limuzin ve suit geliyormuş.

İstanbul'a ilk kez 17 yaşında annesiyle birlikte gelen Maxim Vengerov bu yıl yalnız gelmiş. Henüz 24 yaşında olan ünlü kemancı bu kez nasıl geleceğine ve nerden nereye gideceğine bir türlü karar verememiş. İstanbul'dan önce Tel Aviv'e gitmeye karar vermiş, daha sonra bu kararını sırayla Amsterdam ve Münih'e döndürdükten sonra Paris'te karar kılmış.

Bu yılın ünlü şeflerinden Riccardo Muti, İstanbul'a oğluyla birlikte gelmiş. Muti, İstanbul'u mimar oğluyla gezerken Topkapı Sarayı'nda İtalyan turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşmış. Hemşerilerine bol bol imza dağıtan Muti doğrusu bu ilgiden hayli memnun kalmış.

Festivalin en büyük aksiliği The Sixteen grubunun başına gelmiş. Gruptan iki elemanın bavulları hava yollarının azizliğine uğrayıp kaybolunca İstanbul'dan gömlekler ve çoraplar satın alınıp Horozlu'dan frak kiralanmış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!