KKTC'de tutuklanan İsrailliler'e para cezası

Güncelleme Tarihi:

KKTCde tutuklanan İsraillilere para cezası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 18:17

KKTC'de Kapalı Maraş bölgesine izinsiz girerek 1. derecede askeri yasak bölgeyi ihlal etmekten önceki gün tutuklanan Nır Baruch (21) ve Omer Ginizburg (22) isimli iki İsrailli, bugün öğleden sonra askeri mahkemeye çıkarıldı. İsrailli gençlere 150'şer YTL para cezası kesildi.

Haberin Devamı

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Mahkemesi Yargıcı Çiğdem Güzeler, mahkemeye çıkarılan Nır Baruch ve Omer Ginizburg hakkında, “mahkemeye yardımlarından, sabıkasız oluşlarından ve diğer hafifletici nedenlerden” dolayı sadece para cezasını uygun gördü.

Mahkeme kararını vermeden önce söz alan sanık Omer Ginizburg, işledikleri suçtan dolayı özür diledi ve yanlış bir şey yapmak istemediklerini, verilecek cezayı çekmeye hazır olduklarını söyledi. Sanık Nır Baruch da işlemiş oldukları suçtan dolayı üzgün olduklarını ifade ederek, yargıçtan durumlarının anlayışla karşılanmasını talep etti.

Yargıç Çiğdem Güzeler, sanıkların 1. derecede askeri yasak bölgede bulunmak ve askeri bölgeye izin almadan girmek üzere iki ayrı suçtan yargılandıklarını belirterek, yasada söz konusu suçlardan birinin 3, diğerinin ise 2 yıla kadar varan hapis cezası öngördüğünü, “bunun işlenen suçun ciddiyetini gösterdiğini” söyledi.
Bu tür suçların mahkemeye çok sık geldiğini, bu tür suçlara verilecek cezanın işleyenlere ve işlemeye yönelenlere caydırıcı nitelikte olması gerektiğini ifade eden Yargıç Güzeler, sanıkların olay mahallindeki davranışları, daha önce suç işlememiş olmaları, işledikleri suçu kabul etmeleri ve mahkemenin erken sonuçlanması için yardımcı olmalarından dolayı sadece para cezasını uygun gördüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Her iki sanığa da 150'şer YTL para cezası veren Yargıç, para cezasının ödenmemesi halinde ise 7'şer gün hapis cezasının verileceğini söyledi. Yargıç Güzeler, “Suçun tekrarlanması halinde bu kadar müsamahalı davranmayacağını” kaydetti.

Polisten alınan bilgiye göre, İsrailli iki genç, 20 Şubat 2006'da Ledra Palace Sınır Kapısı'ndan KKTC'ye giriş yaptı. 21 Şubat Salı günü, Gazimağusa'daki Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi yanından Kapalı Maraş bölgesine girdiği tespit edilen iki genç, asker tarafından polise teslim edildi. İsrailli iki genç bugünkü mahkemeye kadar tutuklu bulunduruldu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!