KKTC’de Maria alarmı

Güncelleme Tarihi:

KKTC’de Maria alarmı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 20:24

KIBRIS Rum yönetiminde önceki gün 4 yaşındaki Marie Grimsrud adlı küçük bir çocuk Norveçli babası Torkel Grimsrud’un kiraladığı 3 kişi tarafından kreş önünde kaçırıldı.

Haberin Devamı

Rum polisi, Rum anne Eleni Ioannou ile Norveçli baba Torkel Grimsrud’un yıllardır paylaşamadığı Marie’nin daha önce de kaçırılmak istendiği belirterek, para karşılığı küçük çocuğu kaçıran 2’si Rum biri Suriyeli 3 kişiyi tutukladı. Bu kişilerin, kız çocuğunu kaçırdıktan sonra babasına teslim ettiği anlaşıldı. Baba Torkel Grimsrud için de Interpol üzerinden arama emri çıkartan Rum polisi, zanlının 18 Nisan’da KKTC’ye giriş yaptığını ileri sürdü.

RUM ANNEDEN TÜRK POLİSİNE

Çocuğun babası Torkel Grimsrud ise boşanmadığı ancak ayrı yaşadığı Rum eşine mail atarak, “Kıbrıs’ta kızımla birlikte bir hafta zaman geçirmek istiyorum. Daha sonra teslim edeceğim” diye mesaj attı. Rum anne, KKTC’ye geçerek Türk polisinden yardım istedi ve kocası hakkında suç duyurusunda bulundu. Rum Dışişleri Bakanlığı, küçük kızın KKTC’de bulunması için Norveç hükümetinden yardım istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!