KKTC yanıyor

Güncelleme Tarihi:

KKTC yanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 15:31

KKTC’yi etkisi altına alan aşırı sıcaklar son iki günde çok sayıda yangının çıkmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Girne ve Lefkoşa bölgelerindeki arazi yangınlarını, sivil savunma ve itfaiye ekipleri, askerlerin de yardımıyla söndürürken, Beşparmak dağlarındaki ormanlık araziye ilerleyen yangına ise, Türkiye’den ve İngiliz üslerinden gelen helikopterler müdahale etti.

KKTC'de peşpeşe gelen yangınlar hava sıcaklığının gölgede 47 derecelere ulaşmasıyla hız kazandı. Girne bölgesinde önceki gün çıkan iki yangının ardından dün de başkent Lefkoşa'nın yakınlarından Beşparmak dağları yanmaya başladı. Son iki günde çıkan yangın sayısı 5'i bulurken, sadece dünkü Beşparmak yangınında bin dönüm arazinin yandığı açıklandı.

HELİKOPTER SATIN ALINACAK

KKTC Bakanlar Kurulu yangınlara yönelik acil durum merkezi oluştururken, ülkede yangın söndürme helikopterinin bulunmayışı eleştirilere neden oldu. KKTC medyası, yangınları birinci haber olarak verirken, hem Başbakan İrsen Küçük, hem de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, her yıl yaşanan yangınlara karşı helikopter alma zamanı geldiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye'den istenen yangın helikopteri ise dünkü yangına öğleden sonra müdahale edebildi. Yetkililerden alınan bilgilere göre, önce Adana ardından Mersin'den yardım istendi. Ancak helikopterlerin Adana'da çıkan iki yangına müdahale etmesi sonucu helikopter Kahramanmaraş'tan sağlandı. Ada'daki İngiliz üslerinden gelen iki helikopterin de katılımıyla dünkü yangın güçlükle söndürüldü.

Büyük mücadeleler sonucunda söndürülen yangınlar aynı gün içinde ya da ertesi günü yeterli soğutma çalışması yapılmaması nedeniyle yeniden alev alıyor. Yetkililer, vatandaşları çöp içinde dahi kırık cam ve sigara izmariti atmamaları konusunda sürekli uyarıyor.

LEFKOŞA YANGINLARLA MÜCADELE EDİYOR / FOTO GALERİ

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!