‘Kızlar Bayramı’ adına AKP’li başkan karşı

Güncelleme Tarihi:

‘Kızlar Bayramı’ adına AKP’li başkan karşı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2008 16:50

ZONGULDAK’ın Alaplı İlçesi’nde, her yıl geleneksel olarak kutlanan Kızlar Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. AKP'li belediye başkanı Mehmet Ekrem Yazıcı ise "Kızlar Bayramı" adına karşı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Kızlar Bayramına başkan vetosu

En güzel kıyafetlerini giyerek ilçe merkezinde bir araya gelen genç kızlar ve erkekler, beğendikleri eş adayını bulmaya çalıştı. Alaplı Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Ekrem Yazıcı ise, yanlış anlaşılmalara neden olduğu gerekçesiyle Kızlar Bayramı adına karşı olduklarını söyledi.

Alaplı’da, Ramazan Bayramı’ndan sonraki ilk gün kutlanan Kızlar Bayramı, bu yıl da yüzlerce genç kız ve erkeği buluşturdu. Çevre ilçe, belde ve köylerden en güzel kıyafetlerini giyinerek gelen gençler, Hükümet Caddesi’nde bir araya geldi. Gruplar halindeki genç kızlar ve erkekler, yaklaşık 700 metrelik caddenin bir ucundan öbür ucuna yürüyerek birbirlerine uygun eş adayını bulmaya çalıştı. Kimi erkekler, beğendikleri kızların peşine takılıp caddede yürürken, kimileri de banklara oturup önlerinden geçen kızlara baktı. Yöreye has kıyafetlerini giyinen ve fotoğrafları çekilirken utangaç tavırlarıyla dikkat çeken genç kızlar ise yüzlerini kapatmaya çalıştı.

Geçtiğimiz yılki Kızlar Bayramı’nda tanışan bir çift ise, bugün evlilik için ilk adımı attı. İsimlerini açıklamak istemeyen genç çift Kızlar Bayramı’nda nişanlandı. Hükümet Caddesi’ndeki bir fotoğraf sütüdyosunda fotoğraf çektiren genç çift, nişan töreni için evlerine gitti.

Alaplı Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Ekrem Yazıcı, Ramazan ve Kurban bayramlarından sonraki gün yılda iki kez yapılan etkinliğin Kızlar Bayramı olarak algılanmasına karşı olduklarını belirterek şöyle konuştu:
“Biz Kızlar Bayramı şeklinde algılamıyoruz. Bu olay Alaplı’da geleneksel hale geldi. Ramazan ve Kurban bayramlarından sonraki gün kutlanıyor. Kalabalıktan da görüldüğü gibi bu bir bayramlaşmaya doğru gidiyor. Burada saysak 100 tane kız varsa 500 tane erkek vardır. Yaşlısı da var, genci de var. Biz Kızlar Bayramı olarak algılanmasını istemiyoruz. Çünkü yanlış anlamalara neden oluyor. Yani bayramın kızı erkeği olacak diye bir şey yok. Biz bunu vatandaşımızın her türlü sosyal ihtiyacının karşılandığı bir bayram olarak algılıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!