Kızıyla tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Kızıyla tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2012 00:00

Dağlıca’da düşen askeri helikopterde yaralanan ve GATA’da tedavi gören Uzman Çavuş Oktay Yuca, 1.5 aylık kızı Aygül Yuca’yı ilk kez gördü. Yuca “Kızımı gördüm, kucağıma aldım, çok mutluyum. Sağlığıma kavuşunca gidip kaldığım yerden görevime devam edeceğim” dedi.

Haberin Devamı

HAKKÂRİ Dağlıca’da, 22 Temmuz’da inişe geçtiği sırada düşen Jandarma Genel Komutanlığı’na ait S-70 Sikorsky tipi helikopterde bulunan ve ağır yaralı olarak Van Asker Hastanesi’ne kaldırılan Uzman Çavuş Oktay Yuca (25), ilk tedavisinin ardından helikopterle Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) sevk edildi. Hızla iyileşen genç Yuca’nın, Manisa’nın Selendi ilçesinde yaşayan ailesi Selendi Kaymakamı Yusur Cıbır ve Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ın yardımıyla GATA’ya gitti.

Rahmet diliyorum

Oktay Yuca, babası Adil, annesi Rafiye, eşi Naime ile hasret giderirken, 1.5 aylık kızı Aygül Yuca’yı ilk kez gördü. Kızına sarılıp koklayan Yuca, zaman zaman gözyaşlarına hâkim olamadı. Bir an olsun kızını kucağından indirmeyen Uzman Çavuş, şunları söyledi: “Aileme ve kızıma kavuşmak en büyük isteğimdi. Kızımı gördüm kucağıma aldım, çok mutluyum. Sağlığıma kavuşunca gidip kaldığım yerden görevime devam edeceğim. Şehit düşenlere Allah rahmet eylesin, anne ve babalarına Allah sabır versin. Yaralı silah arkadaşlarıma acil şifalar diliyorum.”
Ziyaretin ardından Selendi’ye dönen Oktay Yuca’nın çiftçi babası Adil Yuca (51), “Allaha şükürler olsun oğlumuzu sağ salim gördük. Allah oğlumu bize ve çocuğuna bağışladı. Keşke şehit olanların aileleri de çocuklarını görebilseydi. Kaymakam ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

Cudi Dağı’nda operasyon

Haberin Devamı

Kuzey Irak sınır şeridi üzerinde yer alan ve teröristlerin hem geçiş güzergahı, hem de üslendikleri yerlerin başında gelen Cudi Dağı’nda önceki gece, hava destekli geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Beşere ve Körseli’de yoğunlaşan operasyonlar kapsamında, kobra helikopterleri tarafından PKK’lıların gizlenebileceği alanlar bombalandı. Özel eğitimli komandolarla köy korucularının da katıldığı operasyonda, termal kameralarla tespit edilen PKK’lıların bulunduğu alanlar top atışına da tutuldu. Beşere’deki ormanlık alanda çıkan yangından yükselen dumanlar, Cizre ve Silopi’den görüldü.      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!