Kızını vermeyen komşuyu öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Kızını vermeyen komşuyu öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2006 12:44

Bartın’da askerden yeni gelen Cemal Kurak, istedikleri kızı ağabeyine vermeyen kapı komşusu 52 yaşındaki Sadettin Demir ve oğlu 25 yaşındaki Ferdi Demir’i pompalı tüfekle öldürdü. Biri yeğeni 6 kişiyi de yaralayan zanlı, suç aleti tüfekle polise teslim oldu.

Bartın’da roman vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Merkez Aladağ Mahallesi Kavallar Mevkii’nde dün akşam saatlerinde kız isteme yüzünden çıkan tartışma kanlı bitti. İddiaya göre; Aynı mahallede komşu olan Kemal Kurak, Sadettin Demir’in 17 yaşındaki kızı Perihan Demir’i istetti. Ancak Demir ailesi kızlarını vermeyince iki aile arasında husumet başladı. Önceki gün iki aile aynı nedenle tartışınca karakolluk oldu. İfadeleri alınan iki ailenin mensupları daha sonra serbest bırakıldı.

Askerden yeni gelen 23 yaşındaki Cemal Kurak, dün öğle saatlerinde pazar yerinde rastladığı 52 yaşındaki Sadettin Demir ve oğlu 25 yaşındaki Ferdi Demir’le yine ağabeyine kızlarını vermemeleri yüzünden tartışmaya başladı.
Tartışmanın uzaması üzerine baba ve oğul, Cemal Kurak’ı iddiaya göre dövdü ve küfretti. Yediği dayağı ve küfürü hazmedemeyen Cemal Kurak, akşam saatlerinde evdeki ruhsatsız pompalı tüfeği alarak kapısının önünde duran komşusu Sadettin ve oğlu Ferdi Demir’i vurdu. Ateşe devam eden Kurak, Silah sesleri üzerine dışarı çıkan 21 yaşındaki Tayfun Demir, ailenin 19 yaşındaki gelini Perihan Demir, husumetin nedeni 17 yaşındaki Perihan Demir, 26 yaşındaki Yeliz Demir, 34 yaşındaki Ayhan Demir ve kendi yeğeni 3 yaşındaki Nazar Kurak'ı yaraladı.

YARALILARDAN BİRİNİN DURUMU AĞIR

Kısa sürede olay yerine gelen ambulanslarla Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Sadettin Demir ve oğlu Ferdi Demir, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay sırasında oyun oynarken yaralanan katil zanlısı Cemal Kurak’ın 3 yaşındaki yeğeni Nazar Kurak ise Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı.

Vücudunun çeşitli yerlerine saçmalar isabet eden Yeliz Demir, durumunun ağır olması nedeniyle Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Hastaneye gelen Bartın İl Emniyet Müdürü Mesut İnce, yaralı yakınlarıyla görüşerek teselli etti. Olaydan sonra polisi arayan Cemal Kurak, suç aleti pompalı tüfekle birlikte teslim oldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!