Kızını öldüren babaya müebbet istemi

Güncelleme Tarihi:

Kızını öldüren babaya müebbet istemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 12:01

İstanbul'da evli 2 çocuklu 40 yaşındaki bir erkeğe aşık olan kızı 19 yaşındaki Leyla'yı bu kararından vazgeçiremeyince tüfekle öldürdüğü iddia edilen baba 36 yaşındaki Cumali Çoğalan, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı.

Haberin Devamı

Katil zanlısı Çoğalan, “Kendimi öldürmek isterken kızımı öldürdüm” dedi.

Adana'da, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki evlerinde 12 Nisan'da kimsenin bulunmadığı sırada kızı Leyla'yı öldürdükten sonra polise teslim olup tutuklanan halı satıcısı Cumali Çoğalan, Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Baba Çoğalan, kızını neden ve nasıl öldürdüğünü şöyle anlattı:

“2005'te İstanbul'a taşındık. İş bulamayınca eşim ve ben tekrar Adana'ya döndük. Kızım Leyla ve oğlum Eyüp İstanbul'da annemin yanında kaldı. İkisi de fabrikada çalışıyordu. Kardeşim Mehmet, telefon açıp ‘Çocukların durmuyor gel al’ dedi. İstanbul'a gittiğimde Leyla'nın kaçtığını öğrendim. Kızımı aramaya başladım. Kızım ve kaçtığı Eren Çelik'i polisler buldu. Çelik ve kızım birbirlerini sevdiklerini evlenmek istediklerini söyledi. Kızım birkaç gün sonra ‘Kimsenin yüzüne bakamıyorum beni Adana'ya götür’ dedi. Adana'ya geldikten sonra kızım bu kez İstanbul'a gidip Eren'le evlenmek istediğini söyledi. Eşim ve oğlum çarşıya gitmişti. Kızımla ikimiz evdeydik. Kızıma, Eren Çelik'in evli 2 çocuk babası olduğunu, bunun doğru olmadığını söyledim. Eren Çelik ile fabrikada ilişkide bulunduğunu söyleyince öfkelendim. Tüfeği boğazıma dayayıp kendimi öldürmek istedim. ‘Beni mi Eren'i mi tercih ediyorsun? Babasız mı kalmak istiyorsun?’ dedim. Tüfeği almak için üzerime atladığı sırada tüfek ateş aldı. Sonrasını hatırlamıyorum.”

Haberin Devamı

‘EREN'İ ÖLDÜRECEKTİ’

Tanık olarak dinlenen anne 37 yaşındaki Seyran Çoğalan, kızını öldüren eşinden şikayetçi olmadı. Anne Çoğalan, “Kızımı Adana'ya getirdiğimizde Eren Çelik'in kendisini kandırıp, zorla cinsel ilişkide bulunduğunu, bizim yüzümüze bakamadığını, İstanbul'a gidip öcünü alacağını söylüyordu” dedi.

Duruşma, katil zanlısı baba Çoğalan'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi ve Leyla'nın aşık olup evlenmek istediği Eren Çelik'in talimatla ifadesinin alınması için ertelendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!