Kızına ikinci hayatı verdi

Güncelleme Tarihi:

Kızına ikinci hayatı verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 09:54

Trabzon’da iki böbreği de iflas eden lise birinci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Hilal Semiz, annesi 40 yaşındaki Nuray Semiz'den nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu.

Hilal, yeniden okula başlayacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Rize’de yaşayan Hilal Semiz, geçen yıl temmuz ayında rahatsızlanarak Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan kontrollerde Hilal'e kronik böbrek yetmezliği tanısı konuldu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edildi. KTÜ’de hemodiyaliz tedavisine başlanan Hilal Semiz’e böbrek nakli yapılması gerektiği ortaya çıkınca annesi Nuray Semiz ve babası Abdül Semiz donör adayı oldu. Kan uyuşmazlığı testlerinde annenin böbreğini vermesinde sakınca olmadığı belirlenince, 14 Nisan’da operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda iflas eden iki böbreği de alınan Hilal'e, annesinin tek böbreği nakledildi.

Ameliyatı gerçekleştiren KTÜ Farabi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Böbrek Nakil Merkezi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Serdar Türkyılmaz, Pediatrik Nefroloji Uzmanı Doç.Dr. Mukaddes Kalyoncu ve Genel Cerrah Doç.Dr. Serdar Topaloğlu, bugün Hilal Semiz, annesi Nuray Semiz ve babası Abdül Semiz’le birlikte basın toplantısı düzenledi.

Yrd. Doç. Dr. Serdar Türkyılmaz, ameliyatın çok başarılı geçtiğini ve Hilal’i bu hafta içinde taburcu edeceklerini belirterek, “Annenin böbreğinin uyması bizim için çok büyük şanstı. Bunun yanı sıra annenin böbreğini vermek istemesi de çok güzel bir davranış. Çünkü birçok insan en yakınına bile böbreğini vermek istemiyor. 2 yıldır hizmet veren böbrek nakil merkezimizde 6 böbrek nakli başarıyla uygulandı. Amacımız insanları organ bağışına teşvik ederek böbrek nakli yapılan hasta sayımızı artırmaktır” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Türkyılmaz, yakında karaciğer nakline de başlayacaklarını ve bu konuda ruhsat alma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Doç.Dr. Mukaddes Kalyoncu ise Hilal’in ve annesinin sağlığının yerinde olduğunu ifade ederek, “Hilal ikinci bir hayatı yaşıyor. Böbrek naklinin ardından yaşamını normal olarak sürdürebilecek” diye konuştu.

Doktorlarına teşekkür eden Hilal Semiz de, hastalığı nedeniyle okulunu bıraktığını ancak gelecek yıldan itibaren lise ikinci sınıfa devam edeceğini söyledi. Hilal, “Çok mutluyum ve sağlığım yerinde. Bana böbreğini veren anneme ve ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür ederim” dedi. 4 çocuk annesi Nuray Semiz ise kızının sağlığına kavuşmasının her şeyden önemli olduğunu söyledi. Ameliyatı gerçekleştiren ekip, Semiz ailesi ile basın mensuplarına poz verirken, anne Nuray Semiz de kızını öptü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!