‘Kızım o günden beri uyuyamıyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Kızım o günden beri uyuyamıyor’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2007 14:26

Şırnak'ta teröristlerce evinde şehit edilen astsubay Levent Çevik’in Tokat’ta yaşayan ailesi, Emekli Sandığı’nın almış olduğu ‘şehit değil’ kararına tepki gösterdi. Şehit astsubayın kayınpederi Faruk Sert, “Terörist eve kadar geliyor, ailesinin gözü önünde şehit ediyor ve şehit sayılmıyor. O an, kızım Esra’nın gözünün önünden hiç gitmedi” dedi.

6 Ağustos 2006'da Beytüşşebap İlçesi'nde astsubay Levent Çevik’in evini teröristler bastı. Astsubay Çevik'i eşinin ve iki çocuğunun gözü önünde şehit edip oğlu Mete’yi ise ayağından yaralayan teröristler kaçtı. Bu teröristler daha sonra bir çatışmada ölü elegeçirildi.

Memleketi Tokat'ta askeri törenle toprağa verilen şehit astsubay Çevik'i, Emekli Sandığı ‘Görevi başında öldürülmedi’ gerekçesiyle şehit saymadı. Bu karara isyan eden şehit astsubay Çevik'in Tokat’ta yaşayan ailesi tepki gösterdi.

Bugün Hürriyet Gazetesi’nde yer alan haberle ilgili görüş belirten şehit astsubayın kayınpederi Faruk Sert, bu karara anlam veremediğini belirterek, şunları söyledi:

“Damadım nasıl şehit sayılamıyor? Vatan için görev yapan kişi. Terör eve kadar inmiş, evde şehit edilen damadım nasıl şehit sayılmaz? Bunun anlamını, yorumunu tüm Türkiye biliyor. Bunu emekli sandığının kabullenmesi şart. Şehit sayılmaması için mi çabalıyorlar? Bundan yana muzdaripim, evladım ve torunlarım da muzdarip. Teröristlerin saldırısında yaralanan torunumun raporunu alırken bile zorlandım. Emekli sandığının vermiş olduğu kararın en kısa zamanda düzeltmesini arzu ediyoruz. Çocuğumun ve torunlarımın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Damadımı şehit eden teröristlerin bir çatışmada öldürüldüklerini öğrenince çok mutlu olduk. Silahlı kuvvetlerimize Allah zeval vermesin, damadımın ahı yerde kalmadı. Kızım Esra çok mağdur, eşinin gözünün önünde öldürülüşü, çocuğunun yaralanışı hala gözlerinin önünden gitmiyor. Hala geceleri uyku uyuyamıyor. O an gözünün önünden hiç gitmiyor.”

EŞİ KONUŞMADI

Konuyla ilgili düşüncelerini daha önce aktardığını belirten şehit astsubay Levent Çevik'in eşi Esra Çevik ise, yeniden herhangi bir açıklamada bulunmak istemediğini dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!