Kızım, Apo'nun metresi olamaz

Güncelleme Tarihi:

Kızım, Aponun metresi olamaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Abdullah Öcalan'ın İtalya'ya yanında götürdüğü ve adının Rozerin Laşer olduğunu söyleyen sevgilisinin Kütahyalı Ayfer Kaya olduğunun ortaya çıkması, kentte şaşkınlık yarattı. Polis, Kaya Ailesi'nin fertlerinden ve yakınlarından 7 kişiyi dün sabah gözaltına alarak sorgulamaya başladı.

Eşi ve çocukları Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verirken, hha muhabirleri anne Zahide Kaya'yı, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Otogar karşısındaki Yuvam apartamanında yine kendilerine ait olan başka bir dairede buldu. Fotoğrafının çekilmesini istemediği için kapıyı açmayan Zahide Kaya, kızı Ayfer'in Apo ile evlenmesine izin verip vermeyeceğine ilişkin soruya, ‘‘Böyle bir şey olamaz. Kızımın Apo'nun metresi olduğunu kabul etmiyorum’’ dedi.

PKK'nın elebaşı Apo ile birlikte gittiği İtalya'da Rozerin Laşer adıyla gazetelere ve televizyonlara açıklamalar yapan 27 yaşındaki Ayfer Kaya'nın ailesi, 20 yıl önce Elazığ'dan gelerek Kütahya'ya yerleşmiş. Kentin Alipaşa Mahallesi Merdivenli Sokak'ta oturan Zahide ve Hasan Fehmi Kaya çiftinin 4 çocuğundan ikincisi olan Ayfer Kaya, Bingöl'ün Yamaç İkizgöl Köyü nüfusuna kayıtlı. 1971 yılında Elazığ'da dünyaya gelen Ayfer Kaya, daha sonra ailesinin göç ettiği Kütahya'da büyüdü. Ayfer Kaya, ilkokulu bitirdikten sonra Kılıçaslan Lisesi orta bölümüne kaydoldu. Ancak tembel bir öğrenci olduğu için başarılı olamadı, 1984 yılında üçüncü sınıfta tasdikname alıp ayrıldı. Öğrenimine 5 yıl ara veren Ayfer Kaya, çıkarılan öğrenci aflarından yararlandı ve 1989 yılında Kütahya Lisesi orta bölümünde son sınıfı okuyup mezun oldu. Öğrenim hayatını böylece noktalayan Ayfer Kaya, DHKP-C başta olmak üzere çeşitli yasadışı örgütlerle ilişkiye girdi. İtalya'da yaptığı açıklamalarda İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nden ayrıldığını söyleyen Ayfer Kaya'nın, lise mezunu bile olmadığı, yalan söylediği ortaya çıktı. PKK'ya 2 yıl önce girdiğini söyleyen Ayfer Kaya'nın, aslında 6 yıldır dağda olduğu öğrenildi.

İsim benzerliği

Türkiye'de ve yurtdışında büyük yatırımlara imza atan Feka Mimarlık Taahhüt Ticaret A.Ş.'den yapılan açıklamada, Ayfer Kaya'nın Kütahya'da müteahhitlik yapan babası Hasan Fehmi Kaya'ya ait Feka İnşaat Taahhüt Şirketi'yle hiçbir ilgilerinin olmadığı belirtildi. Feka Mimarlık Taahhüt Ticaret A.Ş. adına Avukat Orhan Gökçay imzasıyla yapılan açıklamada, ‘‘Bu şanssız rastlantı ve benzerlik müessemizi çok müşkül durumda bırakmıştır. Kütahya'daki şirketle hiçbir alakamız yoktur’’ denildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!