Kızıltepe Davası gergin başladı

Güncelleme Tarihi:

Kızıltepe Davası gergin başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2005 01:49

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde özel harekat timlerinin düzenlediği operasyonda 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ile kamyon şoförü babası 31 yaşındaki Ahmet Kaymaz’ın öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla 4 polisin tutuksuz olarak yargılanmalarına Mardin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı Mardin Adliyesi’ndeki davaya 50’den fazla avukat müdahil olarak katıldı. Mahkeme öncesinde adliyenin çevresinde toplanan bir grup PKK bayrakları açarak Apo lehine sloganlar attı.

POLİSLER GELMEDİ

Haklarında 6’şar yıl hapis istemi ile dava açılan sanık polisler başka illere tayin edildikleri gerekçesiyle duruşmaya katılmadı. Duruşmada tanık olarak dinlenen öğretmen Ahmet Tekin, Ahmet Kaymaz’a bitişik evde oturduğunu, silah seslerinden sonra polislerin kendisini dışarı çıkardığını söyledi. Tekin, ‘Yerde yanında silah bulunan bir kişi yüzüstü yatıyordu. Polisler bu kişiyi bana tanıyıp-tanımadığımı sordu. Ben de bu kişinin okulda öğrencim olduğunu, yanındaki ikinci cesedin de Uğur Kaymaz’ın babası olduğunu söyledim’ dedi. Duruşma diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!