Kızılırmak’ta pirana yakaladılar

Güncelleme Tarihi:

Kızılırmak’ta pirana yakaladılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 15:34

SİVAS’ta amatör balıkçılar Kızılırmak’ta avlanırken, oltalarına pirana takıldı. Türkiye’deki sularda bulunmayan piranayı, kimliği belisiz bir kişinin nehre attığı değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

Sivas’ta Kayseri Caddesi üzerindeki demir yolu köprüsünün altında avlanan amatör balıkçılar 37 yaşındaki Süleyman Güleçyüz ve 42 yaşındaki Kürşat Şimşek, geçen hafta kırmızı karınlı bir pirana yakaladı. Kaya balığı yakalamak için Kızılırmak’a gittiklerini belirten amatör balıkçı Süleyman Güleçyüz, "Burada yem olarak tavuk ciğeri, solucan ve salam kullanıyoruz. O gün oltamıza farklı bir balık takıldı. Alıp inceledik.Yaptığımız araştırma sonucunda kırmızı karınlı pirana olduğunu gördük. Dünyanın en tehlikeli etçil balıklarından biri olarak biliniyor ve biz bunu Kızılırmak’ta yakaladık" dedi.

Kızılırmak’ta pirana yakaladılar
Balığı yaşatmak için ilk başta çeşme suyuna koyduklarını belirten Güleçyüz, "Bir süre etle besledik, 4-5 gün yaşadıktan sonra öldü. Götürüp çöpe attık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’deki göl ve akarsularda bu balık türünün görülmediği belirtilirken,ÿbu balığı akvaryumda besleyen bir kişinin getirip Kızılırmak’a attığı değerlendirmesi yapıldı.

Kızılırmak’ta pirana yakaladılar

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!