Kızılderililer gibi dumanla mı anlaşacağız

Güncelleme Tarihi:

Kızılderililer gibi dumanla mı anlaşacağız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'de yasaklanan ilaçları Türkiye'de yasaklatmamak için direten Sağlık Bakanı Osman Durmuş, bu kez de İngiltere Sağlık Bakanlığı'nın cep telefonları için getirdiği sağlığa zararlı uyarısına karşı çıktı. Durmuş ‘‘Ben uyarı yazdırmam. Yani ne yapalım, Kızılderililer gibi dumanla mı anlaşalım’’ dedi.

Durmuş, cep telefonunun toplum sağlığı açısından faydalı, haberleşmede, iletişimde çağı yakalayabilmek için büyük gelişim teknolojisi olduğunu söyledi. Durmuş, ‘‘Ama ısı çıkarmayan yeni teknoloji cep telefonu bulurlarsa seve seve kullanırız’’ diye konuştu. Hayatı etkileyen birçok olayın beklenmedik anlarda ortaya çakabileceğini anlatan Durmuş, şöyle konuştu:

AZ ZARARLISINI TERCİH EDİN

‘‘Kızılay'da gezerken, olmamasını dilerim ama kalbiniz aniden tekleyebilir. O anda cep telefonunuz varsa 112'ye bastığınız anda ambulans başınıza gelir veya doktorunuzu arayabilirsiniz. Bu hayat kurtarıcı olur. Dolayısıyla cep telefonu, konuta bağlı telefona göre sağlık sektörüne çok ciddi katkıları olan bir telefondur. Evet, kullanımına bağlı, uzun süreli kulak kepçesi civarında tutulmasına bağlı ısı artırıcı etkisi vardır ama ısı bazen tedavide kullanılabilir. Bunun ileri sonuçlarının ne kadar olumsuz olacağı şu anda çok net bilinemiyor.’’

Her teknolojide fayda-zarar ilişkisine bakıldığını, cep telefonlarının faydasının şu anda çok yüksek durumda olduğunu kaydeden Durmuş, ‘‘Kalbinden şikayeti olanlara, cep telefonunu kalbinin üzerinde taşımamasını tavsiye ederim. Ama cep telefonundan vazgeçin demem doğru değil. Çünkü gerçekten ileri bir teknoloji. Ama bunun daha az zararlısı çıkarsa tabii ki onu tercih ederiz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!