Kızılderili-Türk işbirliğine darbe

Güncelleme Tarihi:

Kızılderili-Türk işbirliğine darbe
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 00:00

ABD Kongresi, önceki gece Türk yatırımcıların ABD’deki Kızılderili bölgelerinde yatırım yapmasını kolaylaştıran bir yasa tasarısını Demokratların karşı çıkması sonucu reddetti.

Haberin Devamı

Normalde daha az tartışmalı tasarılar için uygulanan ve Temsilciler Meclisi prosedürünün hızlandırılmasını sağlayan “askıya alma kuralı”nın uygulandığı 2362 sayılı tasarının reddi, Kongre çevrelerinde de şaşkınlık yarattı.

Cumhuriyetçi vekil Tom Cole’un hazırladığı tasarı, 12 milletvekilinin desteğini almıştı. Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisi Yönetimi de geçtiğimiz nisan tasarının oylama takvimine alındığını duyurmuştu. Kızılderililerin ABD genelinde vergi ve bürokratik işlemler açısından imtiyazlar dahilinde yaşadıkları bölgelerde iş alanları yaratılması için düşünülen tasarı, Türk girişimcilere Kızılderili alanlarında yapacakları yatırımlarda bazı kolaylıklar sağlanmasını öngörüyordu. Tasarıyı destekleyenler 222-160’a muhalefetten fazla çıktı. Ancak tasarı için askıya alma kuralı uygulandığından 3’te 2 çoğunluk gerekiyordu, tasarı reddedilmiş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!