Kızılay'dan Ramazan'da 50 bin aileye gıda yardımı

Güncelleme Tarihi:

Kızılaydan Ramazanda 50 bin aileye gıda yardımı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2008 10:05

Türk Kızılayı, Ramazan ayı boyunca her gün yaklaşık 15 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor. Ramazanda, 50 bin aileye gıda yardımı yapacak olan Türk Kızılayı, 80 bin ailenin de sofrasına 2,5 kilogramlık kavurmaları ulaştıracak.

Türk Kızılayı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, kurum, kuruluşundan bu yana savaşlarda, göçler sırasında ve doğal afetlerde aşevi kurarak, ihtiyaç sahiplerinin yemek ihtiyacını karşılıyor.

Ramazan ayı süresince günde yaklaşık 15 bin kişiye iftarlık ve sahurluk sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiren Türk Kızılayı, ihtiyaç sahiplerine öğle saatlerinde 3 çeşit sıcak yemek sunarak, evlerinde iftar yapabilme imkanı sağlıyor. Aşevlerinde yemekle birlikte kişi sayısına göre ekmek dağıtımı da gerçekleştiriliyor.

Türk Kızılayı, aşevlerine kadar gelemeyen, dışarı çıkamayacak durumda olan yaşlı ve hastaların yemeklerini ise özel sefer taslarında hazırlayarak kapılarına kadar götürüyor.

Ramazan ayında yardım seferberliği başlatan Türk Kızılayı, 1 ay boyunca ihtiyaç sahibi 50 bin aileye gıda yardımı yapacak. Ramazan yardımları kapsamında şubeler, kendi bölgelerindeki muhtarlıklarla iş birliği yaparak ihtiyaç sahiplerini belirleyecek ve vatandaşların bağışlarıyla gerek duyulan gıdaları temin edecek.

Yardım yapmak isteyenler, Türk Kızılayının “www.kizilay.org.tr” internet adresi üzerinden 55 YTL karşılığında 4 kişilik bir ailenin 1 aylık ihtiyaçlarının karşılanması için hazırlanan ramazan kolilerinden bağışta bulunabilecekler.

Öte yandan, kurban etlerinin israf edilmemesi ve uzun ömürlü korunabilmesi için kendisine vekaleti verilen kurbanları kavurma haline getirerek başta afetzedeler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Türk Kızılayı, 2008 Ramazan ayında 80 bin ailenin sofrasına 2,5 kilogramlık kavurmaları ulaştıracak.

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ İLE İŞ BİRLİĞİ

Ramazan süresince bazı özel kuruluşlarla kampanyalar yürüten Türk Kızılayı, Türkiye genelindeki KİPA mağazaları ile ortak bir kampanya başlattı.
İlki geçen yıl düzenlenen ve 9 bin 376 adet gıda kolisi bağışı toplanan kampanya bu yıl da devam edecek.

Kampanyada, 57 ekspress ve 26 hipermarket KİPA mağazalarında bulunan en düşüğü 10 YTL'lik yardım kolilerini bağışlamak isteyenlerin, mağazalarda kurulan Kızılay standlarına gıda paketlerini teslim etmeleri yeterli olacak.

ZEKATLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR

Türk Kızılayı, ramazanda vatandaşların zekatlarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için de çalışma başlattı.

Bütün bankalardaki 2868 numaralı hesaplardan zekatlar kabul edilirken, SMS yoluyla da tüm GSM operatörlerinden 2868 numaralı hesaplara bağış yapılabilecek. Türk Kızılayı yürüteceği tüm bu kampanyalarla ramazan ayı boyunca 50 bin aileye yardım edecek.
Tüm bu yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşların, herhangi bir kuruma başvurması gerekmiyor. Yardım yapılacak vatandaşlar, Kızılay şubeleri başkanları ile il ve ilçelerde kaymakamlıklar, muhtarlıklar, müftülükler ve milli eğitim müdürlükleri yetkililerinin bulunduğu komisyon tarafından belirlenecek. Ayrıca ramazanda zekat alacak kişiler de kızılay şube yetkilileri ve muhtarlıklar aracılığıyla belirlenecek. Türk Kızılayı zekatlardan yararlanabilecek ihtiyaç sahibi vatandaşlara da hangi bankadan yardımları çekebileceklerini önceden bildirecek.

AŞEVLERİ 365 GÜN HİZMET VERİYOR

Türkiye genelinde 10 aşevi bulanan Türk Kızılayı, Ramazan ayı dışında da ihtiyaç sahiplerine 365 gün sıcak yemek dağıtıyor.

Hijyenik ortamlarda, besin değeri yüksek gıda malzemelerinden hazırlanan sıcak yemeklerden sadece ihtiyaç sahipleri yararlanıyor. Günde 3 çeşit yapılan yemekler bir ailenin 2 öğün beslenme ihtiyacını karşılayacak şekilde ayarlanıyor.

Birinci Dünya Savaşı'nın güçlükleri ve baş gösteren kıtlık yüzünden gıda gereksinimini sağlayamayan halka yiyecek dağıtmak amacıyla kurulan Türk Kızılayı aşevleri, yoksul, kimsesiz, yardıma muhtaç insanların yanı sıra köy ve kasabalardan merkeze okumaya gelen binlerce fakir öğrenciye de eğitim öğretim yılı boyunca öğle yemeği veriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!