Kızılay ve Kandilli'den korkutan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Kızılay ve Kandilliden korkutan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2011 00:00

Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar, yaşanan depremle ilgili olarak "İnşallah az hasarla atlatılır ama korkarım ki biraz fazla çıkacak" derken Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, depremde 500 ile 1000 arasında bir can kaybının meydana gelmiş olabileceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Özellikle Van'ın içi ve Erciş'te biraz fazla hasar olduğuna dair haberler aldıklarını açıklayan Akar, "Biz Kızılay olarak ilk operasyonu başlattık. Elazığ, Muş ve Erzurum'daki merkezlerimiziden yönetiyoruz" dedi.

KANDİLLİ: "BİN CİVARINDA ÖLÜ OLABİLİR"

Öte yandan Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamada ise Ankara'daki Türk Kızılayı  Afet Operasyon Merkezi'nde bir kriz masası oluşturulduğu bildirildi.

Erzurum, Muş ve Elazığ Yerel Afet Müdahale ve lojistik merkezlerinden çok  sayıda çadır, battaniye ve gıda malzemesinin bölgeye doğru yola çıkarıldığı ifade  edilen açıklamada, Türk Kızılayı ekiplerinin de bölgede durum ve ihtiyaç tespit  çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

GÜNÜN İLK IŞIKLARINDAN DEPREM BÖLGESİ / WEB TV

DEPREM BÖLGESİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

Haberin Devamı

ERCİŞ'TE KURULAN ÇADIR KENTTEN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

DEPREM SONRASI BÜYÜK PANİK YAŞANDI / WEB TV

ÖĞRENCİ YURDU ÇÖKTÜ

Bölgedeki kan merkezlerinin de yaralılara gerekli kanı ulaştırmak için  çalışmalarına başladığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlk olarak Erciş'te büyük hasar olduğu 25 apartmanın ve bir öğrenci  yurdunun çöktüğü tespit edildi. Kızılayın yerel ekipleri çöken öğrenci yurdundan  çok sayıda yaralı çıkardı. Bölgede arama kurtarma ekipleri, iş makineleri ve içme  suyu ihtiyacı bulunuyor. Türk Kızılayı Genel Müdürü Ömer Taşlı da bölgeye doğru  yola çıktı.

Yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılabilmesi için tüm hazırlıklar  tamamlandı. Türk Kızılayı bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmektedir."

VAN'DAKİ DEPREM ANI KAMERADA / WEB TV 

İŞTE VAN'DAKİ ENKAZDAN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

"KARIM VE 4 AYLIK BEBEĞİM İÇERİDE" / WEB TV 

DOĞU'DA BÜYÜK DEPREM / WEB TV

İŞTE NUSAYBİN VE ŞIRNAK'TAKİ O DEPREM ANLARI / WEB TV

BEŞİR ATALAY'DAN DEPREM AÇIKLAMASI / WEB TV

BİTLİS DEVLET HASTANESİ DE BOŞALTILDI / WEB TV  

BAKAN AKDAĞ'DAN DEPREM AÇIKLAMASI / WEB TV

YARDIMLAR VAN'A ULAŞMAYA BAŞLADI / FOTO GALERİ


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!