Kızılay kurban bağışlarından memnun

Güncelleme Tarihi:

Kızılay kurban bağışlarından memnun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2008 11:05

Vekalet usulüyle kurban kesen Türk Kızılayı'na geçen yıl 26 bin olan bağış, bu yıl 28 bine ulaştı. Kurban bedelini 260 YTL olarak belirleyen Türk Kızılayı, yardımlarla 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, kurumlarının geçen yıl 240 YTL ve 130 avro olarak belirlediği kurbanlık hayvan fiyatlarını bu yıl 260 YTL, 140 avro ve 200 dolara yükselttiğini anımsattı.

Türk Kızılayı'nın vekalet yoluyla kestirdiği kurbanları paketleterek kavurma tipi et konserve olarak yıl boyunca yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine dağıttığını belirten Küçükali, şöyle konuştu:

“Geçen yıl 26 bin kurban bağışı alınmıştı, bu yıl ise 28 bin bağış alındı. Bağışların tamamı Et ve Balık Kurumuna bağlı Adana, Diyarbakır, Van ve Bingöl'deki kombinalarda kesildi. Kurban etleri kavurma olarak yine 800 gramlık kutularda hazırlanarak Türk Kızılayı'nın yaklaşık 700 şubesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bu yıl yapılan bağışlarla yaklaşık 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyoruz.”

Türk Kızılayı'nın vekaleten kesimi sistematik hale getirdiğini ifade eden Küçükali, kesimlerin noter huzurunda ve veteriner hekim denetiminde, dini ve insani kurallara göre gerçekleştirildiğini kaydetti.

Küçükali, tüm bağışçılara Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla kurbanlarından tadımlık olarak 800 gramlık kavurma tipi et konserve, kesim görüntülerini içeren CD ve teşekkür belgesi gönderildiğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!