Kızılay, kana muhtaç

Güncelleme Tarihi:

Kızılay, kana muhtaç
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Samsun Kızılay Kan Merkezi kan bulamamaktan yakındı. Şube Başkanı Bahattin Yüksel, ‘‘Vatandaştan yalvararak kan bağışı istiyoruz’’ diyerek yaşadıkları sıkıntıya dikkat çekti.

Samsun Kızılay Kan Merkezi'nde kan sıkıntısı yaşanırken, Şube Başkanı Bahattin Yüksel, ‘‘Vatandaşlardan, adeta yalvararak kan bağışında bulunmalarını istiyoruz’’ dedi.

Her yıl ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 18 bin ünite kan veren Samsun Kızılay Kan Merkezi'nde, Kurban Bayramı'nın da gelmesiyle birlikte kan sıkıntısı yaşanırken, depolarda sadece 180 ünite kan bulunması, yetkilileri endişelendiriyor.

Samsun Kızılay Şube Başkanı Bahattin Yüksel, geçen yıl kan satışından 3 milyar lira zarar ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

‘‘Türk insanında kan verme alışkanlığı yok. Her geçen yıl kan verenlerin sayısı da azalmakta. Elimizdeki kanın yüzde 80'ini askeri kuruluşlardan karşılamaktayız. Gelişmiş ülkelerde durum böyle değil. Elimizde kan stoku kalmadı. Vatandaştan ricayla, minnetle, adeta yalvararak kan alıyoruz. Zaman, zaman başta ben olmak üzere bütün personel, kan vermekteyiz. Kurban Bayramı'nı 180 ünite kanla geçireceğiz. Bu durumda bize gelen vatandaş önce kan verecek, daha sonra istediği kanı alacak. Vatandaşın bu konuda daha duyarlı olmasını bekliyoruz.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!