Kızı o okuldaymış

Güncelleme Tarihi:

Kızı o okuldaymış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2005 00:00

Yalova’da din dersinde öğrencileri camiye götüren öğretmen Emin Albayrak’ın kızı E.’yi dini eğitim alması için Şam’daki Ebunur Üniversitesi’ne gönderdiği ortaya çıktı. E., Türkiye’den gelen öğrencilere dini propaganda yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınıp serbest bırakılmış.

YALOVA’da Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerini Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi’nde camiye götürerek toplu halde abdest aldırıp namaz kıldıran öğretmen Emin Albayrak hakkında Valilik tarafından inceleme başlatıldı. Vali Yusuf Erbay, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı müfettişlerin olayı çok yönlü araştıracaklarını belirtti ve hazırlanacak rapora göre gerekenin yapılacağını bildirdi.

ŞAM’A GÖNDERMİŞ

Hakkında inceleme başlatılan Emin Albayrak’ın iki yıl önce Yalova Fen Lisesi Müdür Yardımcılığı görevini sürdürürken, şimdi 18 yaşında olan kızı E.’yi Arapça ve dini eğitim alması için Şam’da bulunan Ebunur Üniversitesi’ne gönderdiği ortaya çıktı. Hazırlık sınıfında okuyan E.’nin, Türkiye’den gelen öğrencilere dini propaganda yaptığı, Türk ve Suriyeli güvenlik görevlilerinin katıldığı operasyonla 20’ye yakın öğrenci ile Türkiye’ye geri getirildiği, E.’nin burada sorgulandıktan sonra serbest bırakıldığı anlaşıldı.

O dönem kızının bir süre gözaltına alınmasının ardından açıklama yapan Emin Albayrak, şöyle demişti:

KIZINI SAVUNMUŞTU
/images/100/0x0/55eb0820f018fbb8f8a68efc


‘E.’nin kısa sürede Arapça ve İngilizce öğrenmesini istiyordum. O okula göndermemde çevrenin de etkisi oldu. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda haber alamayınca büyük bir paniğe kapıldık. Sonunda Jandarma tarafından gözaltına alındığını öğrendik. Ben kızımın kesinlikle suçsuz olduğunu biliyorum. E.’nin binde bir dahi suçlu olduğuna inansam, en ağır şekilde cezalandırılmasını isterim. Kızım babasının kızıdır. Ben, yalnız ülkemizin değil, bütün insanlığın huzur ve mutluluğu için çalışan bir insanım. Benim kızım suçsuzken, daha şimdiden canlı bomba, terörist babası ilan edildim, bu büyük bir haksızlıktır. Ben kızımı oraya yeşil pasaport ile gönderdim. Ebunur üniversitesinin hazırlık bölümünde Arapça kursu görüyordu.’

Bu olaydan sonra yapılan soruşturmanın ardından Müdür Yardımcılığı görevinden alınan Emin Albayrak, Atatürk İlköğretim Okulu’na Din dersi ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak tayin edilmişti.

Okul müdürünün haberi var

Yalova’da öğrencileri camiye götürerek önce abdest almasını daha sonra da namaz kılmasını öğreten öğretmen Emin Albayrak büyük eleştiri almıştı. Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Kalyon ise, Emin Albayrak’ın öğrencileri kendilerinin bilgisi dahilinde camiye götürdüğünü açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!