Kızı hem ağladı hem ağlattı

Güncelleme Tarihi:

Kızı hem ağladı hem ağlattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2009 09:39

Ailesi, dostları ve sevenleri, 25 Haziran’da yaşamını yitiren pop müziğin kralı Michael Jackson’a dün Los Angeles’ta duygu, gözyaşı ve müzik dolu bir anma töreniyle veda etti.

Haberin Devamı

POPUN KRALINA VEDA / FOTOGALERİ

KIZI HEM AĞLADI, HEM AĞLATTI / GALERİ

NBA takımlarından Los Angeles Lakers’ın maçlarını oynadığı 20 bin kişilik Staples Center ağzına kadar doldu. Programı ulusal ve uluslararası birçok medya kuruluşu izledi.

Jackson’un altın kaplama bir tabutta salona getirilmesiyle başlayan tören saygı duruşuyla başladı. Daha sonra salona gelemeyen Güney Afrikalı lider Nelson Mandela, Jakson’ın yakın dostları Diana Ross ve Elizabeth Taylor’un mesajları okundu. Mandela mesajında “Michael müzik endüstrisinde bir dev ve efsaneydi. Ve biz milyonlarca hayranıyla birlikte bugün onun yasını tutuyoruz” ifadelerini kullandı. Töreni sunan müzisyen Smokey Robinson “Michael ile aynı dönemde yaşadığım için çok şanslıyım” dedi.

“O olmasaydı...”

Haberin Devamı

İki saat süren törende bir kilise korosu “Krala gidiyoruz” ilahisini söyledi. Mariah Carey ve Trey Lorenz “I’ll be there” şarkısını düet yaptı. Mikrofona çıkan ünlü Hollywood yıldızı Queen Latifah, şiir okuyup duygularını paylaştı. Jackson’un ABD için sanılandan da öte anlamlar ifade ettiğini belirten rahip ve insan hakları savunucusu Al Sharpton, “Michael insanlar arasındaki renk perdesini kaldırdı. O olmasaydı Obama başkan olamazdı” dedi.

Lionel Richie, Stevie Wonder birer şarkı ile dostlarına veda ederken, Lakers’ın eski ve yeni iki ünlü oyuncusu Magic Johnson ve Kobe Bryant ile ünlü yıldız Brook Shields anılarını anlattı. Jackson 5 grubunda birlikte söylediği ağabeyi Jermaine, Michael’in en sevdiği şarkılardan biri olan “Smile”ı seslendirdi. Ünlü R&B şarkıcısı Usher’ın şarkısı, belki de herkesin hislerine tercüman oldu: “Gone too soon” (Çok erkendi).

Paris herkesi ağlattı

Törenin sonu ise duygunun zirveye ulaştığı andı. Michael Jackson’un kardeşleri duygularını paylaştıktan sonra son sözü 11 yaşındaki kızı Paris söyledi. Sözlerini bitiremeden ağlamaya başlayan Paris, “Doğduğum günden itibaren babam, hayal edebileceğiniz en iyi babaydı. Burada sadece onu ne kadar sevdiğimi söylemek istedim” dedi. Onun gözyaşları salonda ve televizyonları başındaki milyonlarca insanı da ağlattı. Paris’i halası Janet Jackson teselli etti.

Haberin Devamı

Los Angeles’tan notlar

Yüzbinlerin beklendiği salon etrafında hayranlarından çok tişört ve hatıra eşya satıcıları vardı.

Polis, kolunda altın rengi ve mavi bilekliği olmayanları bölgeye yaklaştırmadı. Törendekiler tarihi bir olaya tanıklık ettiklerinin farkındaydı.

En büyük sürpriz cenazenin salona getirilmesiydi. Kentte izdiham ve karışıklığın olmaması için açıklanmayan bu kararla törendekiler, hayranı oldukları sanatçıya yakından veda şansı buldular.

Hala nerede defnedileceği açıklanmayan cenaze, Kalifornia yasaları gereği Neverland’e gömülemiyor. Yakılması durumunda bu mümkün.

TÖREN BİLETLERİNE REKOR FİYAT  

JACKSON'IN SON FOTOĞRAFI

MICHAEL JACKSON'IN EVRİMİ

Haberin Devamı

FIRTINALI YAŞAMI 50 YIL SÜRDÜ

JACKSON'IN BİLİNMEYEN FOTOĞRAFLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!