Kız kavgası

Güncelleme Tarihi:

Kız kavgası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kars'ta kaçırılan 14 yaşındaki kızın başlık parası İstanbul'daki yakınlarını birbirine düşürdü. Kartal'daki duruşmadan çıkan taraflar adliye önünde kavgaya tutuştu. Biri ağır 3 yaralı var.

BAŞLIK parası yüzünden mahkemelik olan iki aile Kartal Adliyesi'nin önünde bıçak ve sopalarla birbirine girince ortalık savaş alanına döndü. Adliyenin önünü kan gölüne çeviren, Kaya ve Susuz Aileleri arasındaki sürtüşme, Süleyman Kaya'nın iki ay önce Kars'ta, 14 yaşındaki Elif Susuz'u kaçırmasıyla başladı. Erkek tarafından 8.5 milyar lira başlık parası alan Susuz Ailesi, iki milyar lira daha istedi. Bu paranın ödenmemesi üzerine de ailelerin arası açıldı.

Öpüştüler, döğüştüler

Susuz Ailesi'nden Musa Susuz, Kaya Ailesi'nin akrabası Salih Bayutmuş'un Sultanbeyli'deki evine giderek, başlık parasının geri kalan iki milyarını istedi. Bayutmuş'un, ‘‘Bu para başlık için yeter’’ demesi üzerine kavga çıktı. İki aile arasındaki kavgayı jandarma ayırdı. Barışmaya yanaşmayan ve birbirlerinden davacı olan iki aileden 6 kişi, dün sabah Kartal Adliyesi'ne sevkedildi. Jandarmalar eşliğinde Kartal Cumhuriyet Savcılığı'na getirilen taraflar, savcının isteği üzerine öpüşerek barıştılar ve adliyeden kol kola ayrıldılar.

Dört kişi gözaltında

Ancak Susuz ve Bayutmuş ailelerinin mensupları, dışarda bekleyen yakınlarının yanına gittiklerinde yeniden kavga çıktı. Bir anda ortalık savaş alanına döndü. Olaya polis mücadele etti ancak, Güven Susuz, Musa Susuz ve Murat Bayutmuş, vücutlarının çeşitli yerlerinden aldıkları, bıçak, taş ve sopa darbeleriyle yaralandılar. Kaçmaya başlayan 4 kişi polis tarafından yakalanırken, yaralılar, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Musa Susuz'un durumunun ağır olduğu belirtildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!