Kız kaçırmaya geldik dediler serbest kaldılar

Güncelleme Tarihi:

Kız kaçırmaya geldik dediler serbest kaldılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2009 15:26

ŞANLIURFA’da, kara çarşaf giyen ve töre cinayeti işlemeye geldikleri iddiasıyla gözaltına alınan ve sorgularında, “Hasımlarımızın bir kızını kaçıracaktır’ diyen 3 erkek şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Dün sabah saatlerinde Sancaktar Mahallesi’nde kara çarşafla dolaşan ve sürekli aynı noktada keşif yapan 3 kişi, polis tarafından şüphelenilerek durdurulmak istenince, kaçmıştı. Kısa kovalamacanın ardından yakalanan 3 şüphelinin çarşaflarının açılmasıyla erkek oldukları ortaya çıkmış ve yapılan üst aramalarında namluya mermi sürülmüş 2 tabanca ve 1 bıçak ele geçirilmişti.

Polis merkezinde yapılan incelemelerinde kara çarşafa giren kişilerin, Gaziantep’in Nizip İlçesi’nden geldikleri ve evden kaçan evli 4 çocuk annesi Yeter Kaya’nın, kocası Tuncay Kaya, amcasının oğlu Kazım Kaya ve akrabası Ayhan Dişçioğlu olduğu saptanmıştı. Polis yaptığı incelemede, Tuncay Kaya’nın eşi olan 4 çocuk annesi Yeter Kaya’nın geçen Eylül ayının ilk günlerinde akrabaları olan aynı zamanda kendisi gibi evli Ferdi B.’ye kaçtığını ve şüphelilerin de aile meclisinin kararı doğrultusunda sevgilileri infaz etmeye geldiklerini belirledi.

“KIZ KAÇIRMAYA GELDİK”

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan şüpheliler, Yeter Kaya’nın kaçmasının ardından töreler gereği intikam almaları gerektiğini belirterek, “Yeter 4 çocuğu olmasına rağmen, akrabamız olan Ferdi’ye kaçtı. Böyle bir durumda ne yapılacağı törelerde bellidir. Ama biz bugün buraya kimseyi öldürmek için gelmedik. Biz de, karşılık olarak hasımlarımızın birsinin kızını kaçıracaktık. Ancak, sürekli aynı yerde dolaşınca polisin dikkatini çektik ve yakalandık” dedi.

Cinayet işlemeye gelmediklerini ileri süren ve üzerlerinden çıkan tabancalar ile bıçağı olası durumlara karşı kendilerini korumak için taşıdıklarını söyleyen şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan sorgulamalarının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheliler, suçun işlenmemiş olması, kimseyi öldürmek istemediklerini söylemesi ve sabıkasız oluşları dikkate alınarak ‘6136 sayılı kanuna muhalefet’ suçundan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!