Kız arkadaşını öldüren polis yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kız arkadaşını öldüren polis yargılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2010 16:10

KAHRAMANMARAŞ’ta, parkta tartıştığı kız arkadaşı 19 yaşındaki Kübra Taşdemir’i beylik tabancasıyla öldürdüğü iddia edilen polis memuru 22 yaşındaki Orhan Kocalar’ın yargılanmasına başlandı. Katil zanlısı polis, kız arkadaşını kendisinin öldürmediğini ileri sürdü.

Kent merkezindeki Atatürk Parkı’nda 16 Eylül’de meydana gelen olayda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gayrettepe Trafik Tescil Müdürlüğü’nde görevli 1 yıllık polis Orhan Kocalar, tartıştığı kız arkadaşı Kübra Taşdemir’i göğünden vurdu. Kocalar’ın kanlar içinde yoldan geçen halk otobüsünü durdurarak Özel Mega Park Hastanesi’ne götürüldüğü genç kız öldü. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Sağlık Meslek Hizmetleri ve Çocuk Gelişimi Bölümü’ne yeni kayıt yaptırdığı anlaşılan genç kızı öldürdükten sonra tutuklanan Orhan Kocalar hakkında ‘Kasten adam öldürme’ suçundan dava açıldı.

BEN ÖLDÜRMEDİM

Bugün Kahramanmaraş 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan duruşmaya hakkında ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanık Orhan Kocalar ile Kübra Taşdemir’in babası Yaşar Taşdemir katıldı. Kocalar, ifadesinde, genç kız ile bir arkadaşının vasıtasıyla tanıştığını belirterek şunları söyledi:

“Kahramanmaraş’a geldiğimde kız arkadaşımla parkta buluştuk. Cep telefonu kapalıydı ben de neden kapalı olduğunu sordum o da evde olduğunu söyledi. Kendisiyle evlenmeyi düşünüyordum. Tartışınca ben de olan fotoğrafları ve kendi aramızda taktığımız yüzüğü verdim. O da yüzüğü fırlatıp bana tokat attı ve ‘seni vururum’ dedi. Ben de beylik tabancamı çıkararak ‘al vur’ dedim. Silahı aldı bir süre sonra bana geri verdi. Sonra beraber parkın dışına doğru çıkmaya başladık. ‘Ayrılalım mı?’ diye sordum. Kendisine verdiğim fotoğrafı yırttı ardından da belimdeki tabancayı alarak göğsüne dayadı, tabancanın emniyetini kapatmaya çalışırken silah ateş aldı. Yere yığıldı kucağıma alarak yolda çevirdiğim araçla hastaneye götürdüm. Bu olay olmasaydı ailem 2 gün sonra Kübra’yı istemeye gidecekti. Ben kendisiyle evlenmeyi düşünüyordum. Allah şahittir ben onu vurmadım.”

Genç kızın babası Yaşar Taşdemir ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, “Kızımla arkadaş olduğunu bilmiyordum. Kendisini tanımam ve hiç görmedim. Kızım kendini vuracak biri değil. Aklı başında biriydi ve bu yıl üniversiteye başlayacaktı. Ayrıca kızım hayatında silah gören biri değil” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!