Şifre çözüldü! kıyamet tarihi: 4006

Güncelleme Tarihi:

Şifre çözüldü kıyamet tarihi: 4006
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2010 13:20

Amerikalı yazar Dan Brown’ın satış rekorları kıran “Da Vinci’nin Şifresi” kitabını şiddetle eleştiren Vatikan’dan bir araştırmacı “Leonardo’nun Vatikan’da Son Akşam Yemeği” adlı kitabında ünlü sanatçının yeni şifresini açıkladı. Sabrina Sforza Galitzia adlı araştırmacı Da Vinci’nin Brown’ın romanında da geçen ünlü duvar tablosu “Son Akşam Yemeği”nde dünyanın sonunu 1 Kasım 4006 olarak açıkladığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

Yeni bir başlangıç

Galitzia bu tarihin şifresinin Hz. İsa’nın çarmıha gerilmeden önceki akşam havarileriyle yediği son yemeği tasvir eden tabloda olduğunu savundu. Vatikan araştırmacısına göre tabloda Hz. İsa’nın arkasındaki yarım ay şeklindeki pencere “matematiksel ve astrolojik” bir şifre içeriyor. Bu şifreyi çözdüğünü açıklayan Galitzia, da Vinci’nin 21 Mart 4006’da başlayan ve 1 Kasım 4006’da sona eren “evrensel bir tufan” öngördüğünü söyledi. 

Galitzia üzerinde inceleme yaptığı belgelerin de bu tarihi “insanlık için yeni bir başlangıç” olarak gösterdiğini anlattı. “Bir da Vinci şifresi var ancak bu Dan Brown tarafından popüler yapılan değil” diyen Galitzia, California Üniversitesi’nde da Vinci’nin el yazması metinleri üzerinde uzmanlaşmış.

Haberin Devamı

Halen Vatikan arşivlerinde çalışan Galitzia, yazdığı kitabın devamında, da Vinci’nin “gizli şifresini” açıklayacağını söyledi. Bu şifre zodyak işaretlerini ve Latin alfabesinde günün 24 saatini temsil eden 24 harfi kullanışını içeriyor. 460 cm’e 880cm boyutundaki “Son Akşam Yemeği” tablosu halen Milano’daki Santa Maria delle Grazie adlı manastırın duvarını kaplıyor. Brown’ın 2003 tarihli “Da Vinci Şifresi” kitabında, tabloda Hz. İsa’nın yanında oturan kişinin Havari Yuhanna değil, sevgilisi Mecdelli Meryem olduğu üstelik onun Hz. İsa’nın çocuğuna hamile olduğu öne sürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!