Kıvrıkoğlu'na Yunan şapkası

Güncelleme Tarihi:

Kıvrıkoğluna Yunan şapkası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

NATO Askeri Komite toplantısı ve Komite turu dolayısıyla Yunanistan'da bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu Yunan Donanması'nın askeri tatbikatını izledi. Kıvrıkoğlu Tatbikatı Yunan donanmasınına bağlı Salamis Firkateyni'nden izlerken Salamis yazan şapkasıyla tüm dikkatleri üzerine çekti.

NATO üyesi 19 ülkenin genelkurmay başkanlarının katıldığı toplantı, Yunanistan Savunma Bakanı Akis Çohacopulos'un Komite onuruna vereceği akşam yemeğiyle devam edecek. Komite toplantısının Yunanistan bölümü Selanik'e yapılacak kısa gezinin ardından sona erecek.

Genel Kurmay Başkanının Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evi gezmesi bekleniyor. İttifak'ın en yüksek askeri karar organı Askeri Komite toplantısının İstanbul'da yapılacak ikinci bölümü ise 16 Eylül günü son bulacak.

Cumhurbaşkanından dostluk mesajı

Komite onuruna dün akşam bir yemek veren Yunanistan Cumhurbaşkanı Kostis Stefanopulos, yaptığı konuşmada, ülkesinin tüm komşularıyla barış ve işbirliği içinde birlikte yaşama arzusu taşıdığını söyledi. Stefanopulos, ''Bu arzu kesinlikle, dostça ve yapıcı ilişkiler içinde olma amacını taşıdığımız, müttefikimiz Türkiye için de geçerlidir. Umarım, NATO da Yunanistan hükümetinin bu politikasını destekler'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!