Kitaplı savunma

Güncelleme Tarihi:

Kitaplı savunma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 19:35

‘FETÖ’nün medya yapılanması’ davası başlarken ‘Adil Öksüz, Kemal Batmaz gibi isimlerle irtibatlı olmak’la suçlanan Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan ilk kez savunma yaptı. Ahmet Altan ile Mehmet Altan savunmalarını kitap haline getirdi.

Haberin Devamı

İSTANBUL 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7.5 yıldan 15’er yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Yakup Şimşek ile 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Tibet Murat Sanlıman geldi. Ahmet Altan ise duruşmaya Silivri Cezaevi’nden SEGBİS ile katıldı.

YABANCILAR DA İZLEDİ
Duruşmayı Ahmet Altan’ın çocukları Sanem ve Kerem Altan, Nazlı Ilıcak’ın kızı Aslı Ilıcak, İngiltere, Norveç, Almanya, Fransa, Danimarka, Çek Cumhuriyeti konsoloslukları temsilcileri, Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü, PEN International, Article 19, İngiltere Barosu İnsan Hakları temsilcileri ve bazı yabancı baro temsilcileri ile HDP milletvekilleri Garo Paylan, Altan Tan, CHP milletvekili Dursun Çiçek, gazeteci Hasan Cemal ile meslektaşları ve yakınları da izledi.
Saat 11.30’da sanıklar ve izleyiciler duruşma salona alındı. SEGBİS arızası nedeniyle duruşma herhangi bir işlem yapılmadan öğleden sonraya ertelendi. Saat 14.00’te başlayan duruşmada kimlik tespiti yapılan Nazlı Ilıcak mesleğinin sorulması üzerine, “Gazeteciyim. Gazetecilikten içerideyim” dedi. Ilıcak’ın kimlik tespitinin ardından iddianamenin özetinin okunmasına geçildi.
Ahmet Altan ile Mehmet Altan’ın savunmalarının ise kitap haline getirildiği ortaya çıktı. İki ayrı kitabın ön yüzlerinde Ahmet Altan ve Mehmet Altan’ın karakalem resimleri yer aldı. Ahmet Altan’ın kitabının ön kapağında “Bir iddianamenin hukuk pornosu olarak portresi” yazarken arka kapağında ise John Fowles’ın bir romanından “Dünyadaki bütün yargıçlar verdikleri kararlarla yargılanır” alıntısı yapıldı. Mehmet Altan’ın savunmasının ön kapağında ise “Rousseau’yu da yargılardınız” sözleri yer aldı.

Haberin Devamı

ÇİÇEK: ÖZÜR BEKLİYORUZ
‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın altında imzası bulunduğu gerekçesi ile Ergenekon davasının sanıkları arasında yer alan CHP milletvekili Dursun Çiçek de duruşmayı izledi. Çiçek basın mensuplarının sorusu üzerine şunları söyledi: “İzlemeye geldim. Geçmiş dönemde hukuk ve adalet arayan bizlerin karşısında yer alan, bizim taleplerimizi dikkate almayan bir grup, sanık olarak yargılanıyor. Başta Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşler var. Şimdi bu sanıklardan vicdan muhakemesi yapmalarını ve geçmişte mağdur ettikleri bizden özür dilemelerini bekliyoruz. Hukuk ve adalet herkese lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!